Τουιτερικές αιχμές Θεοδωράκη κατά Γεννηματά

Πολιτική

Με έμμεσες αιχμές για τη στάση της Φώφης Γεννηματά σχετικά με την εκλογή του προέδρου του νέου φορέα της κεντροαριστεράς συνόδευσε ο Σταύρος Θεοδωράκης τη συζήτηση που είχε με χρήστες του Twitter μέσω του χάσταγκ #askstavros.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Ποταμιού για το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σημείωσε ότι «προφανώς κάποιοι φοβούνται τη μεγάλη συμμετοχή. Νιώθουν σιγουριά μόνο ανάμεσα σε κομματικά μέλη.

Φοβούνται τους φίλους», ενώ σε ερώτηση για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Θεοδωράκης ήταν κατηγορηματικός: «Κανένα χρέος δεν διαγράφεται. Πρότεινα οι αρχηγοί να εγγυώνται με την περιουσία τους τα χρέη των κομμάτων τους. Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει χρεοκοπημένα κόμματα και πλούσιους πολιτικούς»..

Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση του για νέο φορέα, τονίζοντας ότι «Η ΔΗΣΥ έχει πρόεδρο. Εγώ διεκδικώ την προεδρία του καινούριου φορέα. Μέσα θα είναι και η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι», ενώ για το τι θα συμβεί με τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στο νέο φορέα, επισήμανε ότι «τα κόμματα δεν διαλύονται μέχρι τις βουλευτικές εκλογές. Θα εκφράζονται όμως από τον νέο αρχηγό», δηλώνοντας, μάλιστα, ότι «θα σεβαστώ το αποτέλεσμα. Η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να σκεφτώ τίποτα άλλο».

Παράλληλα, με ανάρτησή του στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στον προβληματισμό που έχει προκαλέσει το γεγονός ότι την ημέρα της εκλογικής διαδικασία για την κεντροαριστερά θα διεξαχθεί και ο μαραθώνιος της Αθήνας, σημειώνοντας δηκτικά ότι «για τον μεγάλο μαραθώνιο της Αθήνας το επιτελείο της κυρίας Γεννηματά λέει: "Θα κοπεί για 3 ώρες η κυκλοφορία σε ένα κομμάτι του Κέντρου". Mα καλά δεν έχον ούτε ένα νέο που να έχει πάρει μέρος στο μαραθώνιο; Ούτε έναν! Έλεος!

Ως προς την ουσία τώρα: όντως η κυρία Γεννηματά επέμενε να γίνουν οι εκλογές άρον άρον στις 15 και 22 Οκτωβρίου και με επιμονή του Ποταμιού συμφωνήθηκε να γίνουν Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, όταν δηλαδή θα έχουν εξασφαλιστεί οι συνθήκες για μια εκλογή μαζική και τεχνικά άρτια. Και από τον Νοέμβρη εξαιρέσαμε την 12η του μηνός καθότι όπως έγραψε και ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στου Facebook (από τις 9 Σεπτεμβρίου) "τότε όλοι τρέχουμε ή χειροκροτάμε αυτούς που τρέχουν"».

Το ΠοτάμιΘεοδωράκηςTwitterκεντροαριστεράHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα