«Τόπο στα νιάτα» λέει το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης

Πρώτα κάλεσε τους ηθοποιούς που ζουν ή κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας να δηλώσουν το ενδιαφέρον για να παίξουν στο ιστορικό θέατρο της πόλης, αλλά και σ’ όλα τα χωριά του νομού.


Τώρα, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης Νίκος Ορφανός απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για νέους ηθοποιούς.
«Θεωρούμε χρέος μας να δώσουμε ευκαιρίες σε νέους ηθοποιούς να μας γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί μας»

λέει και το δικαιολογεί ανθρώπινα και αλτρουιστικά…


«Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι τα πρώτα χρόνια που μπαίνει κάποιος στο επάγγελμα του θεάτρου να βρει δουλειά και να κάνει γνωστές τις ικανότητές του.
Όσοι ηθοποιοί έχουν αποφοιτήσει από Δραματική Σχολή την τελευταία τριετία και ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης, μπορούν να μας στείλουν το βιογραφικό τους ή ένα δικό τους συστατικό σημείωμα στο μέιλ: [email protected] με την ένδειξη ‘‘βιογραφικό νέου ηθοποιού’’».


Μην ξεχάσετε να γράψετε και κάθε επιπρόσθετη ιδιότητα, πέραν της υποκριτικής, όπως γνώσεις μουσικού οργάνου, χορού, τραγουδιού, και κάθε ικανότητα που ενδέχεται να εμπλουτίσει μια παράσταση.
Και καταλήγει: «Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα τα εξετάσουμε όλα και θα τα λάβουμε σοβαρά υπόψη στη στελέχωση των μελλοντικών μας παραγωγών.
Σας περιμένουμε λοιπόν και χρόνια πολλά!»

Πάντα προσεκτικός και ευφυής στις επιλογές του, ο Νίκος Ορφανός έχει ένα δυνατό βιογραφικό. Γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης στις παραστάσεις: «Ειρήνη», «Αχαρνής», «Το φιντανάκι», «Οδυσσέα γύρισε σπίτι», «Πλούτος», «Ο μικρός πρίγκιπας», «Τριάντα χρόνια ακριβώς», «Οι δίδυμοι της Βενετίας», «Φιλοκτήτης», «Ο Γάμος», «Ιφιγένεια εν Αυλίδι». Στο ελεύθερο θέατρο σκηνοθέτησε και έπαιξε στο έργο των Δ. Κεχαΐδη και Ε. Χαβιαρά «Δάφνες & Πικροδάφνες» καθώς και στο μονόπρακτο του Δ. Κεχαΐδη «Το τάβλι», σε μια παραδοσιακή αυλή στου Ψυρρή, τον Ιούλιο του 2011.


Στον κινηματογράφο έχει παίξει στις ταινίες: «Chevalier» της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη, «Πέμπτη και 12» του Θανάση Τσαλταμπάση, «Το Δέντρο & η Κούνια» της Μαρίας Ντούζα, «Artherapy» του Νίκου Περάκη, «Ένας κι ένας» του Νίκου Ζαπατίνα, «Με μια κραυγή» της Βασιλικής Ηλιοπούλου, «Λευτέρης Δημακόπουλος» του Περικλή Χούρσογλου. Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές: «Το Νησί», «Μπαμπά μην τρέχεις», «Το πιο γλυκό μου ψέμα», «Αναστασία», «Γόβα στιλέτο», «Τζιβαέρι», «Απών», «Το Σπίτι της Έμμας» κ.ά. Εργάστηκε ως επιμορφωτής θεάτρου και υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας της Θ.Κ. Νόστος, στη Σαλαμίνα, 2004-2006, και υπήρξε καθηγητής υποκριτικής 2008-2010 στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου στον Πειραιά. Είναι, ακόμα, ιδρυτικό μέλος του σωματείου «Διάζωμα».
Μπράβο, Νίκο, καλή επιτυχία!

Ειδήσεις σήμερα

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: Η Βουλή απέλυσε μητέρα ανηλίκων για να προσληφθεί η σύζυγος Κουμουτσάκου

Κλιματική αλλαγή: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εξαφάνιση ειδών

Μύκονος: Με… τιμές και αψίδες νερού υποδέχτηκαν τους τουρίστες (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα