Το βράδυ η συνάντηση Βαρουφάκη - Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρίσιμη συνάντηση θα έχει σήμερα στην αμερικανική πρωτεύουσα, με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών στην συνάντηση θα συζητηθεί "ατύπως το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης".

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναχώρησε για την Ουάσινγκτον το πρωί της Κυριακής και η συνάντησή του με την Κριστίν Λαγκάρντ θα γίνει αργά το βράδυ, ώρα ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη συνάντηση ζήτησε ο Γιάνης

Βαρουφάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την επικεφαλής του ΔΝΤ.

“Υπάρχουν κόκκινες γραμμές”

Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως η δόση της 9ης Απριλίου προς το ΔΝΤ θα καταβληθεί κανονικά ενώ επισημαίνεται ότι"υπάρχουν οι «κόκκινες γραμμές», τις οποίες κατά κόρον έχει επαναλάβει ο Πρωθυπουργός (ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις).

Υπάρχει μια ενιαία ομάδα διαπραγμάτευσης", διαμηνύει η Αθήνα καθώς οι συνομιλίες με τους δανειστές συνεχίζονται με ορόσημο την 24η Απριλίου, ημέρα που είναι προγραμματισμένο το επόμενο Eurogroup.

Σύμφωνα με το Mega υπάρχει μήνυμα Ευρωπαίου αξιωματούχου πως Αθήνα και Βρυξέλλες βρίσκονται κοντά στο να τα βρουν σε τομείς όπως τα φορολογικά, οι αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, με τη συμφωνία αυτή να πηγαίνει μέχρι τον Ιούνιο.

Τη Δευτέρα συνάντηση με Sheets

Τη Δευτέρα στις 10 πμ ο Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί στην Ουάσινγκτον με τον Αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών για τις Διεθνείς Υποθέσεις κ. Nathan Sheets. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών κ. Jack Lew απουσιάζει σε προγραμματισμένες διακοπές.

ΒαρουφάκηςσυνάντησηΛαγκάρντΔΝΤ
Keywords
Τυχαία Θέματα