Το τουρκικό άρμα μάχης «Altay» που θα ενισχύσει την τουρκική Στρατιά στον Έβρο (Photo | Video)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Tο καλοκαίρι του 2021 θα ξεκινήσει η παράδοση των αρμάτων μάχης 3ης γενιάς «Altay» στον τουρκικό Στρατό στον Εβρο. Η παράδοσή του στις μονάδες της 1ης Στρατιάς προγραμματίζεται το αργότερο δηλαδή, σε έντεκα μήνες από σήμερα.

Είναι το άρμα με το οποίο οι επιτελείς στην Άγκυρα ονειρεύονται ότι η Τουρκία θα επιστρέψει νικηφόρα στα Βαλκάνια μέσα από τη διάβαση του Εβρου, την κατάληψη της Θράκης και -γιατί όχι;- όπως λένε οι ίδιοι, «την προέλαση μέχρι τη Θεσσαλονίκη,

την πόλη της καρδιάς τους», όπως τη χαρακτήρισε άλλωστε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στα πρώτα 250 άρματα ο ρυθμός παραγωγής-παράδοσης θα είναι 6 άρματα μάχης τον μήνα (72 τον χρόνο), αφού μετά την επίλυση του προβλήματος των κινητήρων (τα τουρκικά άρματα θα είναι εξοπλισμένα με τον γερμανικό MTU των 1.500 ίππων και τα προς εξαγωγή άρματα με ένα υβρίδιο ουκρανικής ή νοτιοκορεατικής προέλευσης) το ALTAY είναι πλέον σε πλήρη παραγωγή.

Στο «Altay» έχει εγκατασταθεί αυτόματο σύστημα δέκτη προειδοποίησης laser (LWR: Laser Warning Receiver), ειδικά για την αντιμετώπιση των ελληνικών Α/Τ όπλων τύπου Kornet-E του Ελληνικού Στρατού, τα οποία είναι και τα μοναδικά που «υπόσχονται» διάτρηση και των τριών τύπων τουρκικών αρμάτων (Altay, Leo 2NG, M60T) με πυροβόλο των 120 χιλιοστών.

άρματα μάχηςALTAYΣτρατιά ΈβρουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα