Το συναινετικό προφίλ του Σπήλιου Λιβανού

Σε κάποιους γαλάζιους συναδέλφους του, μπορεί να μην πολυαρέσει το συναινετικό προφίλ που διατηρεί ο Σπήλιος Λιβανός. Πέρασε, όμως, ο καιρός, και ήρθε η δικαίωση, και μάλιστα, με το πρώτο νομοσχέδιο που κατέθεσε ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε – για πρώτη φορά μετά την ψήφο των ομογενών – από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση,

ενώ ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25 ψήφισαν παρών.

Το άθροισμα της δύναμης των 4 κομμάτων που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο Λιβανού αντιστοιχεί σε 276 βουλευτές! Αυτό όμως δεν έγινε τυχαία. Πρώτα απ’ όλα, το νομοσχέδιο για τις αθέμιτες πρακτικές εναντίον των αγροτών και παραγωγών από τις εφοδιαστικές αλυσίδες, συνιστά μια καινοτομία και ταυτόχρονα ένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας και στήριξης του αγροτικού κόσμου, γιατί “αναγκάζει” σούπερ μάρκετ και λοιπές εφοδιαστικές αλυσίδες να καταβάλλουν τα οφειλόμενα προς τους αγρότες σε  30 μέρες για τα νωπά προϊόντα και σε 60 μέρες για τα υπόλοιπα, αντί για 6 έως 12 μήνες όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.  

Πριν και κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του νομοσχεδίου, ο κ. Λιβανός είχε αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους εμπλεκόμενους φορείς. Μάλιστα κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, προστατεύοντας περαιτέρω τους παραγωγούς αποδέχθηκε την πρόταση της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ για επέκταση του πεδίου εφαρμογής του προτεινόμενου σχεδίου νόμου στους αγοραστές με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 500.000 ευρώ αντί για 2.000.000 ευρώ που προέβλεπε αρχικώς το σχέδιο νόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα