Το πρώτο Air-Taxi ετοιμάζει η Boeing

ΕΛΛAΔΑ

Ένα βήμα πιο κοντά στην εποχή των Air-Taxi έρχονται οι μετακινήσεις όπως διατείνεται η Boeing,σύμφωνα με την οποία ένα πρωτότυπο «ταξί του αέρα» θα ξεκινήσει τις πρώτες του διαδρομές το ερχόμενο έτος.

Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής αεροσκαφών με έδρα το Σικάγο συνεργάζεται επίσης με τις ρυθμιστικές αρχές για την ανάπτυξη ενός συστήματος διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

«Σκεφθείτε

ένα μέλλον στο οποίο τρισδιάστατοι αυτοκινητόδρομοι θα ανακουφίζουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing Ντένις Μούιλενμπερκ μιλώντας στην περασμένη Τετάρτη στο Bloomberg.

Έκανε, δε, λόγο για μη επανδρωμένα ελικοφόρα, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν ανθρώπους και εμπορεύματα σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, η Boeing εξαγόρασε πέρυσι την Aurora Flight Sciences.

Όπως πρόσθεσε ο CEO της εταιρείας, εντός των επομένων ετών -ενδεχομένως σε μία πενταετία- θα υπάρξει πρόοδος σε αυτόν τον τομέα, με την εταιρεία του να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Η Boeing προχωρά παράλληλα τα σχέδιά της για την ανάπτυξη ενός υπερηχητικού αεροσκάφους που θα μειώσει τον χρόνο των αεροπορικών ταξιδιών.

Air-taxiHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα