Το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας παρουσιάζει ο Τσίπρας στο Μέγαρο Μουσικής (Live, Photos)

Πολιτική

 

Συνολικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, για την επόμενη τετραετία έως το 2023, αναμένεται να παρουσιάσει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει απόψε ένα συνολικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, για την επόμενη τετραετία έως το 2023.

Στην εκδήλωση, στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής, συμμετέχουν σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού

και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων οι υπουργοί Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει ιδιαίτερο βάρος σε νέες στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις σε χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, νέες δουλειές περαιτέρω αυξήσεις στους μισθούς, μετά και την αύξηση του κατώτατου που έγινε στις αρχές του έτους, περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής ασφάλισης αλλά και στη συνέχιση μεγάλων θεσμικών τομών στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

1. Ανάπτυξη για όλους, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

2. Νέες ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς

3. Δικαιότερη φορολογία, δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος

4. Αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία.

Πέραν της αναλυτικής παρουσίασης του προγράμματος από τους συναρμόδιους υπουργούς, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επικεντρώσει την ομιλία του στις 12 πιο εμβληματικές δεσμεύσεις για υλοποίηση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από την επομένη των εθνικών εκλογών.

 

ΤσίπραςΜέγαρο ΜουσικήςπρόγραμμαδιακυβέρνησηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα