Το ΠΑΣΟΚ ξέμεινε από ΠΑΣΟΚ…

Η στάση της σημερινής ηγεσίας του  ΠΑΣΟΚ πλήττει πριν από όλα ανεπανόρθωτα την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και την τεράστια συμβολή του στην πρόοδο της πατρίδας στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Ταυτόχρονα, διαπράττει ένα ιστορικών διαστάσεων έγκλημα δυναμιτίζοντας αναίτια την πορεία της χώρας προς την ομαλότητα και κυρίως την αποκατάσταση του πολιτικού μας συστήματος  καταστρέφοντας κάθε δυνατότητα εξισορρόπησής του.

Ένα κόμμα

που θυσίασε το κομματικό του συμφέρον υπέρ της χώρας στα χρόνια της αντιμνημονιακής τρομοκρατίας! Το μόνο κόμμα που τίμησε την φανέλα του.  Να θυμίσω επίσης ότι στην δυστοπική  συριζαϊκή κυβερνητική περίοδο, το ΠΑΣΟΚ – αν κα για άλλη μια φορά ταπεινωμένο και απαξιωμένο –  ήταν αυτό που σήκωσε όλο το βάρος μιας συντριπτικής αντιπολίτευσης απέναντι στο εξάμβλωμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

Το ΠΑΣΟΚ υπό την νέα ηγεσία του και το ανανεωμένο εν πολλοίς προσωποκεντρικό γύρω από τον πρόεδρο, στελεχιακό δυναμικό, επιμένει  να αναζητεί μια πολιτική ταυτότητα από τα υπόλοιπα του παρελθόντος, ξεπερασμένη, καταδικασμένη, άκαιρη κι επικίνδυνα γελοία.

Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως παραμάγαζο και όχι ως κόμμα. Η εποχή των κομματικών νταλαβερτζήδων και διαχειριστών μικροσυμφερόντων, δεν έχει πέραση πλέον, παρήλθε. Απλά οδηγεί το κόμμα σε έναν αργό και εξευτελιστικό μαρασμό.

Σε μια πολιτική συγκυρία όπου ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται στα εξ ων συνετέθη, όχι μόνο δεν παίρνει αποστάσεις και μαθήματα από το τοξικό αυτό εξάμβλωμα το οποίο διέλυσε πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ και μετά την χώρα, αλλά για λόγους ακατανόητους πολιτικά και αδιευκρίνιστους ψυχιατρικά, συριζοποιείται… 

Μετατρέπεται σε ένα μικρόψυχο κομπλεξικό κόμμα με γραφικούς μεγαλοϊδεατισμούς, μιμούμενο το παράδειγμα της απόλυτης αποτυχίας.

Είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει σε ένα ιστορικό κόμμα που σήμερα υπό αυτές τις συνθήκες επιβιώνει λόγω φανέλας και όχι των πολιτικών του.

Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ως ανάμνηση κάποιων ηλικιωμένων που στρέφουν το βλέμμα τους στο παρελθόν για να αντέξουν τη τωρινή αποσύνθεση.

Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν ήταν μικρό, ακόμα κι όταν καταποντιζόταν από τις συγκυρίες από ηρωικές αποφάσεις που έλαβε γενναία υπέρ της πατρίδας, αλλά και λάθη του στην περίοδο της κρίσης.

Το ΠΑΣΟΚ στήριξε την χώρα στην περίοδο της αντιμνημονιακής υστερίας με ηρωισμό κι αντί να το αναδεικνύει προς κάθε κατεύθυνση, μετατρέπεται σε ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τραγέλαφο…  

Υπό την προφανή κραυγαλέα ανεπάρκεια και ανικανότητα της ηγεσίας του, το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί στοιχειωδώς να αντιληφθεί την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα αλλά και να διαχειριστεί την μεγάλη του πολιτική παράδοση.

Αντί να προβληματιστεί και να χαράξει μιαν εθνική πολιτική ουσίας, διαμορφώνοντας και προβάλλοντας έναν αξιόπιστο και φερέγγυο αντιπολιτευτικό και μεταρρυθμιστικό λόγο που δεν αποκλείει τις συγκλίσεις και την εποικοδομητική κριτική (λες και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να διαμορφώσει πολιτική!),  υιοθετεί άθλιες καταγγελτικές συριζαϊκές μεθόδους και την όχι και τόσο «συνταγματικώς ορθή» Πολακική φρασεολογία… 

Είναι διαπίστωση του νηπιαγωγείου: ο κόσμος και κυρίως οι κεντρώοι ψηφοφόροι (τους οποίους πια εκπροσωπεί επιτυχώς ο Μητσοτάκης), δεν γουστάρει πλέον σκανδαλολογία και καταγγελίες αλλά δημιουργικές προτάσεις, θετική ατζέντα.

Το τραγικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ αντί να αναλάβει έναν σοβαρό και αξιόπιστο αντιπολιτευτικό ρόλο, τοποθετεί τον εαυτό του δίπλα στις «λοιπές προοδευτικές δυνάμεις» του ελληνικού κωλοπαιδαρίστικου  αναρχοσταλινισμού! 

Διαβάστε επίσης

Ο χαρούμενος πελάτης των σούπερ μάρκετ κ. Μητσοτάκης

Τα προσωπικά μας δεδομένα βορά σε όποιον έχει να πληρώσει

Εικονολάτρες και παράγκες

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ…,pasok, pasok…