Το νέο όπλο της Ρωσίας που ανησυχεί τη Δύση

ΚΟΣΜΟΣ

Με στόχο την πρώτη παρουσίασή του το 2019, η ρωσική πολεμική βιομηχανία εργάζεται πυρετωδώς για την ανάπτυξη ενός ιπτάμενου όπλου που θα ενισχύσει δραματικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της χώρας.

Πρόκειται για ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο σκάφος (drone), με την κωδική ονομασία Orien E, το οποίο κατασκευάζει εξ ολοκλήρου η εταιρεία Kronstadt Group και το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές του 2019.

Το συγκεκριμένο

drone, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ, θα ανήκει στην κατηγορία των «κυνηγών-καταστροφέων» (hunter-killer) και μεταξύ των εντυπωσιακών χαρακτηριστικών του θα έχει τη δυνατότητα διαρκούς πτήσης 24 ωρών, γεγονός που το φέρνει στην ίδια κλάση με τον διαβότητο MQ-9 «Θεριστή» των ΗΠΑ.

Η απόφαση της Ρωσίας να αναπτύξει το δικό της πολεμικό drone εντάσσεται στο δόγμα «δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε πίσω», που είχε περιγράψει πριν από λίγο καιρό ο αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας της χώρας, Βίκτορ Μποντάρεφ. Από τα στοιχεία που έγιναν γνωστα για το Orien E, φαίνεται ότι θα έχει δυνατότητες τόσο επιθετικές όσο και μεταφοράς και ότι θα μπορεί να μεταφέρει υλικό βάρους πέντε τόνων.

ΡωσίαΠολεμική ΑεροπορίαdroneOrien EHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα