«Το ναυάγιο»: Εντυπωσιακές σκηνές από τα γυρίσματα της σειράς του Mega

Με ρούχα «βαριά», χειμωνιάτικα,, άνθρωποι σε φουρτουνιασμένη θάλασσα με καταιγίδα να μαίνεται, παλεύουν να κρατηθούν στην επιφάνεια και να πιαστούν όπως μπορούσαν από την αναποδογυρισμένη βάρκα στην οποία λεπτά νωρίτερα ήταν μέσα, ναυαγοί πλέον του οχηματαγωγού «Φοίνιξ».

Η σκηνή «μυρίζει» κίνδυνο. Κανένας όμως, από όσους είναι στα σκοτεινά ανταριασμένα νερά δεν κινδυνεύει.

Είναι νύχτα του Ιουλίου 2023 με καύσωνα οι άνθρωποι στη θάλασσα είναι ηθοποιοί και η ανατροπή της βάρκας απολύτως ελεγχόμενη.

Βατραχάνθρωποι, τριγύρω, σε ετοιμότητα Πραγματοποιείται στο πλαίσιο γυρισμάτων

για τη σειρά «Το ναυάγιο» του Mega στην Αγία Μαρίνα Αττικής.

Δεκέμβρης του ’66. Το «Φοίνιξ» μεσοπέλαγα εκπέμπει SOS. «Πάμε, πάμε, το ζούμε… Παλέψτε…» μια φωνή «σκίζει» το θόρυβο των κυμάτων.

Δεν είναι η φωνή κάποιου από τους ναυαγούς. Είναι του Γιάννη Χαριτίδη, του σκηνοθέτη της σειράς «Το ναυάγιο» το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα/σεναριογράφου Σπύρου Πετρουλάκη εμπνευσμένο από την ναυτική τραγωδία του πλοίου «Ηράκλειον» ανοιχτά της Φαλακονέρας στις 8 Δεκεμβρίου 1966.

Για τα «εσωτερικά» πλάνα από το πλοίο που μπάζει νερά, παίρνει κλίση και βουλιάζει έχει δημιουργηθεί ειδική κατασκευή, η οποία βυθίζεται «με ασφάλεια» καθώς κάθε κίνηση ελέγχεται από μεγάλο τηλεσκοπικό γερανό.


Το topontiki.gr κατάφερε να απαθανατίσειστιγμιότυπα από τα θεαματικά γυρίσματα σκηνών της σειράς, πριν από την αυγουστιάτικη ανάπαυλα.

Η δραματική σειρά) ξετυλίγει το κουβάρι με τα «αγκαθωτά νήματα» της ζωής των πρωταγωνιστών της. Στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, η μοίρα συνδέει τους επιζώντες του πλοίου «Φοίνιξ» με μια αόρατη κλωστή που θα ορίσει μια για πάντα το υπόλοιπο της ζωής τους.

Με φόντο την Ελλάδα μιας άλλης εποχής, γεμάτης αντιθέσεις, γεμάτης εικόνες από τη χρυσή εποχή του ελληνικού σινεμά, την πολιτική αναταραχή της δικτατορίας που πλησιάζει, με την ποδοσφαιρική τρέλα, τα λαϊκά τραγούδια και τις φτωχικές αυλές, οι «ναυαγοί» καλούνται να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να ορίσουν τη δική τους μοίρα.

Η σειρά «Το ναυάγιο» ανοίγει ένα νοσταλγικό παράθυρο στην Αθήνα της δεκαετίας του ’60, ενώ ταξιδεύει παράλληλα στην πολύβουη Κρήτη και τα μαγευτικά Κύθηρα.

Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Γιάννης Στάνκογλου, Αναστασία Παντούση, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Έκτορας Λιάτσος, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Δημήτρης Καπουράνης, Αθηνά Ροδίτου, Αμαλία Καβάλη, Γιώργος Χριστοδούλου, Θάνος Λέκκας, Νίκος Γκέλια, Κώστας Ξυκομηνός, Γιώργος Σουξές, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαρία Ζορμπά, Γιολάντα Μπαλαούρα, Αντιγόνη Φρυδά.

Διαβάστε επίσης

«Παγιδευμένοι»: Με ανατροπές επιστρέφει η δραματική σειρά του ΑΝΤ1

Ακλόνητο το «Παρα πέντε» στην κορυφή της τηλεθέασης

Eurovision 2024: Σε δοκιμασία οι σχέσεις ΕΡΤ- ΡΙΚ με αφορμή τη διαδικασία επιλογής της κυπριακής εκπροσώπησης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εντυπωσιακές, Mega,entyposiakes, Mega