Το μέτωπο της ακροδεξιάς, το ατόπημα του Ιερώνυμου, ο κρίσιμος Ιούνιος για ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη, και η αγωνία του Κεφαλογιάννη

Καλημέρα σας

Για πρώτη φορά τα κόμματα δεξιά της ΝΔ συνασπίστηκαν κατά της κυβέρνησης.

Το μέτωπο που συγκρότησαν Βελόπουλος, ΝΙΚΗ και Σπαρτιάτες για να προκαλέσουν ονομαστική ψηφοφορία για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, είναι μία κίνηση ενδεικτική των διαθέσεών τους και μακροπρόθεσμα.

Βλέπουν ότι ο Μητσοτάκης πάει προς το

Κέντρο και σπεύδουν να κερδίσουν χώρο, ενόψει ευρωεκλογών.

Είναι μία δύσκολη άσκηση αυτή για την κυβέρνηση, που θέλει να φύγει από το θέμα του γάμου με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Γι’ αυτό και έχει σημασία πόσοι βουλευτές θα διαφοροποιηθούν ή τι απήχηση θα έχει η παρέμβαση Σαμαρά.

Υπερέβη τα εσκαμμένα

Βέβαια το ανησυχητικό που προέκυψε χθες είναι το ατόπημα του αρχιεπισκόπου, ο οποίος είπε ότι πρέπει να γίνει… ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το γάμο!

Ο Ιερώνυμος ήταν μέχρι τώρα πολύ προσεκτικός στις σχέσεις του με την πολιτική εξουσία.

Αλλά μ αυτή η δήλωση υπερέβη τα εσκαμμένα. Διέλυσε κάθε έννοια διαχωρισμού των ρόλων που έχουν η Πολιτεία και η Εκκλησία.

Μήπως εκεί στη Φιλοθέης να ξαναδούν τη στάση τους, γιατί δεν είμαστε ούτε για Ιερά Εξέταση, ούτε για κυνήγι μαγισσών.

Κρίση από το πουθενά στον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό που έγινε χθες στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κρατήστε το. Μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον και το ΣΥΡΙΖΑ και του Κασσελάκη.

Θα αποφύγω προβλέψεις, αλλά από τις 10 Ιουνίου η συγκατοίκηση του Κασσελάκη με τα περισσότερα εκ των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ίσως θα είναι αδύνατη.

Όχι μόνο ή κυρίως για πολιτικούς λόγους.

Αλλά γιατί χάνεται και η όποια ψυχική επαφή. Διαρρηγνύεται ο ιστός που ενώνει τους ανθρώπους, οι οποίοι ηγούνται από διάφορες θέσεις ένα κόμμα, έναν πολιτικό χώρο, ανεξάρτητα από συμφωνίες ή διαφωνίες.

Και μόνο ο λόγος για τον οποίο υπήρξε η κρίση χθες, δείχνει ότι τα πράγματα είναι σοβαρά – τόσο σοβαρά που κινδυνεύουν να γίνουν γελοία. Δεν μπορεί να εκδηλώνεται τέτοιο επεισόδιο για το αν και πότε θα γίνει μία ηλεκτρονική ψηφοφορία. Σαν να βυθίζεται ο Τιτανικός και ο μαέστρος να τσακώνεται με την ορχήστρα για το αν θα παίξει το «Nearer My God To Thee» ή το «ακυβέρνητο καράβι η αγάπη μας».

Έλλειμμα εμπιστοσύνης

Είναι φανερό ότι ο Κασσελάκης μάλλον δεν έχει εμπιστοσύνη σχεδόν σε κανέναν.

Και ο τρόπο που χειρίζεται αυτό το έλλειμμα οδηγεί στο να μην έχει και στον ίδιο κανένας εμπιστοσύνη.

Άκουσα χθες πολλά στελέχη που ήταν το προηγούμενο διάστημα από υποστηρικτικά έως ανεκτικά στον πρόεδρο, να θεωρούν ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Προφανώς η μέτρια έως κακή δημοσκοπική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί εκνευρισμό και τεράστιο προβληματισμό για το αύριο.

Όπως επίσης και η αδυναμία ενός κόμματος, να οργανώσει μία ηλεκτρονική ψηφοφορία. Το ότι προέρχεται από μία διάσπαση και δεν διαθέτει τους αναγκαίους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος αυτής της αδυναμίας, αλλά και πάλι δεν παύει να είναι ένα ενοχλητικό και δυσάρεστο γεγονός.

Αν, αντί για ψυχραιμία και σοβαρή χάραξη πολιτικής υποβαθμίζονται πλήρως τα συλλογικά όργανα και η λύση για τα πάντα είναι το… «επικοινωνιακό χάρισμα» του Κασσελάκη, τότε η σεμνή τελετή δεν θα κρατήσει για καιρό.

Η έκρηξη του Φλαμπουράρη και οι δύο εξηγήσεις

Ένα από τα σημεία που συγκράτησα με ιδιαίτερη προσοχή ήταν η σφοδρή αντίδραση του Αλέκου Φλαμπουράρη στη νέα απειλή του Κασσελάκη περί προσφυγής σε δημοψήφισμα! Αποχώρησε από το… zoom κατηγορώντας τον αρχηγό για αυταρχισμό. Και το ερώτημα είναι: Αντέδρασε έτσι μόνο επειδή ένιωσε προσβεβλημένος ή εκφράζει έτσι και τα συναισθήματα ενός κύκλου στελεχών, που είναι κοντά στον Αλέξη Τσίπρα;

Η πρώτη εξήγηση βέβαια είναι πιθανή. Αλλά και η δεύτερη για πιθανή και λογική μου φαίνεται.

Ψάχνεται ο Κεφαλογιάννης

Από τις διεργασίες για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, έχω το νέο ότι ο Κεφαλογιάννης πιέζει για μία θέση. Θέλει να του δοθεί η ευκαιρία και για τρίτη θητεία. Αλλά το Μαξίμου μοιάζει ανένδοτο.

Κάποιοι συνδύασαν μάλιστα τη διαρροή των πληροφοριών περί κοψίματός του από την ευρωλίστα με τις φήμες ότι ο ανιψιός του, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, βουλευτής Ηρακλείου, θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Κάπως σαν κίνηση «διαμαρτυρίας» για τον θείο! Δεν τα… «αγοράζω» όλα αυτά, αλλά δεν τα πετάω κιόλας.

Διαβάστε επίσης:

Οι υποσχέσεις στους διαφωνούντες με το γάμο, τα ποτά του Αυγενάκη, η σταρ εμφάνιση του Κασσελάκη και ο κερδισμένος Χριστοδουλάκης 

Ο Αυτιάς και ο… Μητσιάς για την γαλάζια ευρωλίστα, η Τζάκρη στην εξεταστική με… εκπλήξεις και τα νεύρα Κασσελάκη

Το κρίσιμο κυβερνητικό 15ήμερο, το ρουσφέτι Πιπιλή, η κίνηση Χρυσοχοΐδη, η υπερέκθεση Κασσελάκη και η άνοδος Βελόπουλου – Βαρουφάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιερώνυμου, Ιούνιος, ΣΥΡΙΖΑ, Κασσελάκη, Κεφαλογιάννη,ieronymou, iounios, syriza, kasselaki, kefalogianni