Το ενωτικό μήνυμα του Βαρθολομαίου

ΕΛΛAΔΑ

Μήνυμα ενότητας της Ορθοδοξίας απηύθυνε χθες προς όλες τις Εκκλησίες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, καλώντας όλες τις πλευρές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμμετάσχουν στις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 27 Ιουνίου στην Κρήτη.

Έκκληση για συμμετοχή

όλων στη Σύνοδο της Κρήτης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προχώρησε σε αυτήν την έκκληση καθώς, όπως είναι γνωστό, κάποιες Εκκλησίες αντιδρούν στη διενέργεια της Συνόδου και προκαλούν διάφορα προσκόμματα, ενώ συγκάλεσε και έκτακτη Ιερά Σύνοδο για το ζήτημα. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε χθες και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος είναι μια ανάγκη της Εκκλησίας και χρειάζεται να πραγματοποιηθεί, προκειμένου να αποδείξει την ενότητα της Ορθοδοξίας και την οικουμενικότητα του μηνύματός της. Οπως υπογράμμισε ο Γ. Αμανατίδης, η πραγματοποίηση της Συνόδου προβάλλει ως καθοριστική καμπή στην πορεία της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο και αποτελεί μια ελπιδοφόρα προοπτική τόσο για τους ορθοδόξους χριστιανούς όσο και για ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο.

Θετική στάση από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σημειώνεται ότι εδώ και αρκετούς μήνες λειτουργεί στο υπουργείο Εξωτερικών η ειδική μη αμειβόμενη Επιτροπή Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, με σκοπό τον συντονισμό των εμπλεκόμενων κρατικών και εκκλησιαστικών φορέων. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο Γ. Αμανατίδης, «η ελληνική Πολιτεία, έχοντας την ιστορική προνομία να φιλοξενεί στο έδαφός της αυτό το εξαιρετικό γεγονός, πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εγγυηθεί την απόλυτη ασφάλεια των συμμετεχόντων και την οργανωτική επιτυχία όσον αφορά τους τομείς της κρατικής ευθύνης». Πάντως αξίζει να επισημανθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος και προσωπικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος? έχει κρατήσει θετική στάση σε ό,τι αφορά τη διενέργεια της Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας στην Κρήτη και έχει ζητήσει από τους απανταχού αντιδρώντες να «ειρηνεύσουν».

Πηγή: Έθνος

Ενωτικό ΜήνυμαΒαρθολομαίοςΙερώνυμοςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα