Το αντίπαλο δέος της «Μπαγκίρα»: Αυτή είναι η «γυναίκα – θάνατος» της Ουκρανίας (photos)

Σε κάθε πόλεμο δημιουργούνται αστικοί μύθοι, που χαρακτηρίζονται από την ίδια την ωμότητα του πολέμου. Έτσι μάθαμε για την Μπαγκίρα, την «καλύτερη ελεύθερη σκοπευτή του ρωσικού στρατού», η οποία αιχμαλωτίστηκε από τους Ουκρανούς τραυματισμένη, μετά από μάχη. Τώρα έρχεται στη δημοσιότητα η ιστορία της «γυναίκας-θάνατος», που είναι η καλύτερη ελεύθερη σκοπευτής των Ουκρανών και την οποία θεωρούν εθνικό ήρωα.

Η ταυτότητα της «γυναίκας- θάνατος» καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου και το μόνο που μαθαίνουμε είναι η λύσσα με την οποία πολεμά κατά των Ρώσων. Το ψευδώνυμό της είναι

Charcoal, δηλαδή «κάρβουνο» και είναι μια μελαχρινή γυναίκα με ίσια μακριά μαλλιά, ντυμένη με στολή παραλλαγής, που κρύβει το πρόσωπό της.

A Ukrainian female sniper who goes by “Ugoliok” which means charcoal. pic.twitter.com/WOQHPMu2WC

— Anastasiia Lapatina (@lapatina_) April 3, 2022

Αποστρατεύτηκε από τον ουκρανικό στρατό τον Ιανουάριο, αλλά όταν έγινε η ρωσική εισβολή επέστρεψε οικειοθελώς στο στράτευμα και πήρε θέση στην πρώτη γραμμή.

Η «γυναίκα- θάνατος» παραπέμπει στην ιστορία της Ουκρανής Λουντμίλα Παβλιτσένκο, την θρυλική Ουκρανή ελεύθερη σκοπευτή του Κόκκινου Στρατού που λέγεται πως είχε σκοτώσει 309 ναζί στρατιώτες στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Παβλιτσένκο έμεινε στην ιστορία ως «γυναίκα-θάνατος», αλλά το προσωνύμιο αυτό δίνεται πλέον στην «διάδοχό» της που πολεμά εναντίον των Ρώσων.

Η «γυναίκα- θάνατος», ή «κάρβουνο»- όπως είναι το ψευδώνυμό της πολεμούσε με τους Ουκρανούς πεζοναύτες στο Ντονμπάς από το 2017. Τον Ιανουάριο αποστρατεύτηκε, αλλά δύο μήνες μετά, όταν έγινε η εισβολή των Ρώσων επέστρεψε στην πρώτη γραμμή με την 35η ταξιαρχία πεζικού, υπό τις εντολές του Μιχάιλο Οστρογκράντσκι.

«Πρέπει να τους διώξουμε όλους (τους Ρώσους). Αυτοί δεν είναι άνθρωποι. Πρέπει να τους νικήσουμε», είναι το δόγμα στο οποίο πιστεύει η «γυναίκα-θάνατος».

Από το άλλο στρατόπεδο, στις τάξεις των Ρώσων πολεμούσε μιαν άλλη θρυλική ελεύθερη σκοπευτής, η Ιρίνα Σταρίκοβα, που έγινε γνωστή με το παρατσούκλι «Μπαγκίρα». Όμως η Μπαγκίρα τραυματίστηκε σε μάχη και αιχμαλωτίστηκε από τους Ουκρανούς.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπλόκο στις εισαγωγές άνθρακα από Ρωσία στο πέμπτο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ

Ένα ενδεχόμενο ευρωπαϊκό εμπάργκο στις ρωσικές εισαγωγές προκαλεί… εφιάλτες στους Γερμανούς

Κρεμλίνο: Απαράδεκτες και ντροπιαστικές οι κατηγορίες του Μπάιντεν – «Τερατώδης πλαστογραφία» η Μπούκα

Keywords
Τυχαία Θέματα