Το αντάρτικο Γιαννάκου-Κεφαλογιάννη «τάραξε» το Μαξίμου

Μήνυμα προς τους βουλευτές της ΝΔ ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν θα ανεχθεί άλλα αντάρτικα όπως αυτό της Μαριέττας Γιαννάκου και της Ολγας Κεφαλογιάννη – οι οποίες καταψήφισαν στην Βουλή το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια- σκέπτονται να στείλουν οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γι αυτό άλλωστε οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι η Μαριέττα Γιαννάκου πολύ δύσκολα θα ξαναβρεθεί στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ η δε Όλγα Κεφαλογιάννη θα πρέπει να ξεχάσει μια ενδεχόμενη υπουργοποίηση

της στον επόμενο ανασχηματισμό.

Ο λόγος που το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται τόσο εκνευρισμένο είναι ότι η στάση των δυο υπουργών άνοιξε την όρεξη και σε αλλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να διαφοροποιηθούν σε θέματα τα οποία διαφωνούν και μέχρι σήμερα δεν τολμούσαν να το αναφέρουν.

Κορυφαίο ζήτημα αποτελεί για την κυβέρνηση η ψήφιση των μνημονίων συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βόρεια Μακεδονία – θέμα που καίει την Κοινοβουλευτική ομάδα.

Κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν ότι μετά την στάση που κράτησαν οι δυο πρώην υπουργοί τα μνημόνια δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ προς ψήφιση στην Βουλή παρά το γεγονός ότι αποτελεί σοβαρή εκκρεμότητα για την υλοποίηση της συμφωνίας και παρά την δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού στον Ζόραν Ζάεφ ότι θα προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν.

Μάλιστα προκειμένου να μην απασφαλίσουν και άλλα στελέχη της Κοινοβουλευτικής ομάδας δόθηκαν ρεπορτάζ στα οποία αναφέρεται ότι η πλειοψηφία των βουλευτών ήταν έξαλλη με τις δύο πρώην υπουργούς για την στάση που κράτησαν.

Πηγές πάντως αναφέρουν ότι συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Πολλοί βουλευτές τηλεφώνησαν στην Μαριέττα Γιαννάκου και την Όλγα Κεφαλογιάννη και τους έδωσαν συγχαρητήρια για την στάση που κράτησαν από την αρχή μέχρι το τέλος στο θέμα της συνεπιμέλειας καθώς παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν δεν υποχώρησαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιαννάκου-Κεφαλογιάννη, Μαξίμου,giannakou-kefalogianni, maximou