Το αναστάσιμο μήνυμα των εμβολιασμών

Καταμεσής της Μεγάλης Εβδομάδας, το αναστάσιμο μήνυμα στο σκληρό μέτωπο κατά της πανδημίας είναι ότι άνοιξε ο εμβολιασμός των νέων και η ελληνική νεολαία ανταποκρίνεται θετικά!

Τα ραντεβού στα οποία ανταποκρίθηκαν οι νέοι μας, δεν ήταν με το άλλο φύλο (προς δόξαν του ερώτα και της ζωής) αλλά με την ίδια την ουσία της ζωής, ένα ραντεβού ενάντια στο θάνατο και τη διασπορά του. Και με την βοήθεια αυτή τη φορά της επιστήμης και των ηρωικών (στην κυριολεξία) υγειονομικών, ο αγώνας της ζωής δικαιώνεται.

Ο αγώνας των τριαντάρηδων -και σε λίγες μέρες και των εικοσάρηδων- είναι το εμβόλιο

και οι εμβολιασμοί. Αυτό που ζητά η κοινωνία από αυτούς, είναι να εμβολιαστούν μαζικά, να ορθώσουμε όλοι ένα τείχος προστασίας απέναντι στην θανατηφόρα πανδημία, να ξανακερδίσουμε την καθημερινότητά μας, την ανθρωπιά μας, να ξανακλείσουμε το συντομότερο, ραντεβού με τις ζωές μας!

Ήδη, μετά από περίπου ενάμιση χρόνο μιας σκληρής και πρωτοφανούς αποκοπής από την ζωή με την διασπορά του τρόμου , υπό τον φόβο μιας τρομερής αόρατης απειλής που υπονόμευε τον αέρα που αναπνέουμε, βρισκόμαστε στην τελευταία φάση αυτής της μάχης που είναι οι εμβολιασμοί, η μόνη ασφαλής απάντηση στην πανδημία, η μόνη διέξοδος προς την καθημερινότητα. Δώσαμε μάχες με τις μάσκες, με τις αποστάσεις, με τον εγκλεισμό και την απομόνωση περιμένοντας καρτερικά την επιστήμη η όποια ξεπέρασε κάθε προηγούμενο πεδίο δόξης.

Απέναντι σε αυτό το θαύμα της επιστήμης αντιτάχθηκε η βλακεία, η ηλιθιότητα, οι προκαταλήψεις – αρρώστιες πολύ ισχυρότερες του κορωνοϊού, πολύ ανθεκτικότερες. Αρρώστιες που δεν αντιμετωπίζονται με την επιστήμη και τα εμβόλια.

Και προφανώς, ένας ηλίθιος είναι πιο επικίνδυνος από τον κορωνοϊό και όλες τις μεταλλάξεις του. Πιο επικίνδυνος και πιο ανθεκτικός, καθώς η δημοκρατία κατοχυρώνει και τα δικαιώματά του που μερικές φόρες γίνονται θανατηφόρα. Έτσι, ζήσαμε μια σειρά αντιδράσεων, από διαδηλώσεις και πορείες μέχρι γάμους, πανηγύρια και βαφτίσεις, και προσφάτως κορωνοπάρτι στις πλατείες, που δυσκόλεψαν την ζωή μας αλλά προφανώς υπήρξαν και αιτία να χάσουν πολλοί συνάνθρωποί μας την ζωή τους εξαιτίας τους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το γάμο της Μαλεσίνας. Ένας γάμος που στοίχισε την ζωή σε δεκαεννιά, ανθρώπους. Ένας γάμος – δεκαεννιά κηδείες…

Η σημερινή νεολαία δεν καλείται στα όπλα, ούτε στο μέτωπο να υπερασπιστεί την πατρίδα. Σήμερα η κοινωνία, η χώρα μας, οι γονείς μας, ζητούν από τη νεολαία, από τα ίδια τα παιδιά τους, από το αίμα τους, να είναι συνεπείς στο ραντεβού τους με τον εμβολιασμό!

Keywords
Τυχαία Θέματα