Τίτλοι τέλους για το «Εξπρές Πήγασος» – Για διάλυση ένα αγαπημένο πλοίο

Πέφτει η αυλαία για το «Εξπρές Πήγασος», το πλοίο της Hellenic Seaways που μέχρι την απόσυρσή του εξυπηρετούσε διάφορα νησιά της άγονης γραμμής

Όπως ανακοίνωσε η Attica Α.Ε., το πλοίο «επωλήθη με σκοπό την ανακύκλωσή του σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία για την ασφαλή και περιβαλλοντικώς υγιή ανακύκλωση των πλοίων, σε μονάδα της Τουρκίας, που περιλαμβάνεται στον

Ευρωπαϊκό Κατάλογο Μονάδων Ανακύκλωσης Πλοίων.

»Το τίμημα της πώλησης ανήλθε σε 1,12 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, καταβλήθηκε τοις μετρητοίς, και ενίσχυσε τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου. Η συναλλαγή δεν έχει επίπτωση στα αποτελέσματα του Ομίλου.»

Ποιο ήταν το «Εξπρές Πήγασος»

Ναυπηγημένο το 1977 στην Ιταλία, το Εξπρές Πήγασος ήρθε στην Ελλάδα το 1996 από την Ventouris Ferries και δρομολογήθηκε στις δυτικές Κυκλάδες.

Το 1999 πέρασε στην Hellas Ferries, πρόδομο της σημερινής Hellenic Seaways. Υπηρέτησε σε πολλές γραμμές του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης του Λαυρίου με τον Άγιο Ευστράτιο, τη Λήμνο και την Καβάλα.

Τον Αύγουστο του 2020, ταξιδεύοντας από Σητεία προς Κάσο, προσάραξε σε ξέρα με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα κοντά στην πλώρη του. Οδηγήθηκε στο Πέραμα όπου και παρέμεινε μέχρι την απόσυρσή του.

Διαβάστε επίσης:
Ζακ Κωστόπουλος: «Τι αντίσταση έχει ένας άνθρωπος που πεθαίνει;» – Αίτημα για αποβολή δημοσιογράφου από τη δίκη

Κιλκίς: «Ελάτε, “έφαγα” τον γιο μου» – Νέα στοιχεία για το έγκλημα, τι λέει ο δράστης

Τραγωδία στο Καματερό: Δύο νεκρά παιδιά από φωτιά σε δώμα

Keywords
Τυχαία Θέματα