«Τιτανικός»: Γιατί ο ΝτιΚάπριο λίγο έλειψε να χάσει τον ρόλο του «Τζακ» (Video)

O σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον αποκάλυψε ότι λίγο έλειψε να μην δώσει τον ρόλο του Τζακ Ντόσον στον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, όταν έκανε τις ακροάσεις για τους πρωταγωνιστές του «Τιτανικού», καθώς ο ηθοποιός είχε εμφανιστεί με τον αέρα του «σούπερ σταρ».

Ο σκηνοθέτης σε συνέντευξη που έδωσε στο GQ ανέφερε πως όταν έβλεπε ηθοποιούς για την μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή του 1997 «ο Λέο ήρθε και φυσικά, εντυπωσίασε τους πάντες, και εμένα».

Η Κέιτ Γουίνσλετ είχε ήδη επιλεγεί για να ερμηνεύσει τον ρόλο της Ρόουζ ΝτεΒιτ Μπουκέιτερ. Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο ήταν

τότε 22 χρόνων και ο Κάμερον του είπε: «Ας δούμε τη χημεία σου με την Κέιτ».

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο ΝτιΚάπριο θεώρησε ότι ήταν «άλλη μια συνάντηση με την Κέιτ», ενώ ο Κάμερον ήθελε να διαβάσουν κάποιους διαλόγους από το σενάριο μαζί.

«Εννοείς ότι θα διαβάσω;» αναρωτήθηκε ο ΝτιΚάπριο.

«Ναι», απάντησε ο Κάμερον.

«Δεν διαβάζω», είπε ο ΝτιΚάπριο με ύφος.

Ο Κάμερον αντέδρασε στην άρνηση του ηθοποιού, και του έδωσε το χέρι για να τον αποχαιρετήσει και να τον ευχαριστήσει «που ήρθε».

«Περίμενε, περίμενε, περίμενε. Εννοείς ότι αν δεν διαβάσω δεν παίρνω τον ρόλο; Έτσι είναι;», είπε αμέσως ο ΝτιΚάπριο, σύμφωνα με τα όσα λέει στη συνέντευξή του ο Κάμερον.

«Κι εγώ του είπα: Ναι. Έτσι είναι. Αυτή είναι μια τεράστια κινηματογραφική παραγωγή που θα μου πάρει δυο χρόνια από την ζωή μου… Γι αυτό θα την καταστρέψω αν πάρω λάθος αποφάσεις στο κάστινγκ. Γι αυτό θα διαβάσεις, αλλιώς δεν παίρνεις μέρος», συνεχίσει ο σκηνοθέτης.

Σύμφωνα με τον Κάμερον ο ΝτιΚάπριο έδειξε έντονη δυσφορία, αλλά τελικά συμφώνησε να κάνει ανάγνωση του σεναρίου με την Γουίνσλετ. 

«Όλα έδειχναν αρνητικά, μέχρι την στιγμή που είπα: Δράση!», λέει ο Κάμερον και θυμάται πως αμέσως όταν άρχισε το γύρισμα ο ΝτιΚάπριο «μεταβλήθηκε σε Τζακ».

«Η Κέιτ ήταν λαμπερή και τα πήγαν πολύ καλά κι εκείνος έπαιξε την σκηνή. Τα σκοτεινά σύννεφα άνοιξαν, μια ακτίνα ήλιου τους φώτισε και φωτίστηκε ο Τζακ. Κι εγώ σκέφτηκα: Εντάξει έχω τον τύπο», συνεχίζει ο Τζέιμς Κάμερον.

Ο «Τιτανικός» βγήκε στις αίθουσες και κέρδισε τα 11 από τα 14 βραβεία Όσκαρ για τα οποία ήτα υποψήφια και ο ίδιος ο ΝτιΚάπριο αναδείχτηκε σε έναν από τους πιο επιδραστικούς ηθοποιούς του αιώνα, όπως σημειώνει η PageSix.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Στους 50 οι τραυματίες από τα 5,9 Ρίχτερ – Δείτε βίντεο από την ώρα του σεισμού

Ισραήλ: Τουλάχιστον ένας νεκρός από δύο εκρήξεις σε στάσεις λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ (Video)

Τουρκία: Δεκάδες τραυματίες και ζημιές σε κτίρια από τον πρωινό σεισμό (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα