Τίνα Τέρνερ: Οι αλλαγές σπιτιών, ο βουδισμός και η υποβοηθούμενη αυτοκτονία (photos/video)

Υπάρχουν τραγουδιστές, υπάρχουν και θρύλοι. Η Τίνα Τέρνερ ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Με τις πρώτες δυο νότες της σε καθηλώνει. Η Τίνα Τέρνερ με την υπέροχη φωνή και το χαρακτηριστικό look έφυγε από τη ζωή χτες.

Όταν είσαι σταρ του βεληνεκούς της Τέρνερ είναι δύσκολο να αποκρύψεις λεπτομέρειες της ζωής σου από τα φώτα της δημοσιότητας – και η Τέρνερ είχε μια δύσκολη ζωή.

Υπάρχουν κάποιες λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής της τραγουδίστριας που πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια

δίσκους και πρωταγωνίστησε σε 17 ταινίες.

Την Τίνα Τέρνερ δεν την έλεγαν …Τίνα Τέρνερ

Η Τίνα Τέρνερ όπως και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, είχε αλλάξει το πραγματικό της όνομα. Η Anna Mae Bullock γεννήθηκε στο Τενεσσί στις 26 Νοεμβρίου του 1939. Η μικρότερη κόρη των Zelma Priscilla και Floyd Richard Bullock έμελλε να εντυπωσιάσει τον πλανήτη με τη μοναδική της φωνή και σκηνική παρουσία.

Η εγκατάλειψη από τη μητέρα της και οι αλλαγές σπιτιών

Η πρώτη φορά φορά που η μητέρα της εγκατέλειψε την ίδια και τις αδερφές της, ήταν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Έτσι, μετακόμισαν στο σπίτι των παππούδων τους και αργότερα μετακόμισαν όλη η οικογένεια στο Νόξβιλ κι έπειτα πίσω στο Νατμπας.

Η μητέρα της εγκατέλειψε την οικογένεια και μετακόμισε στο Σεντ Λούις, επικαλούμενη την κακοποιητική σχέση της με τον πατέρα της. Η Τίνα και οι αδερφές της πήγαν να ζήσουν με τη μητέρα τους στο Τενεσσί δύο χρόνια αργότερα αφού ο πατέρας της ξαναπαντρεύτηκε.

Εργάστηκε ως οικιακή βοηθός και νοσοκόμα.

Ως έφηβη, η Τέρνερ εργάστηκε ως οικιακή βοηθός για την οικογένεια Χέντερσον. Ήταν στο σπίτι τους όταν ενημερώθηκε ότι η ετεροθαλής αδερφή της Έβελιν είχε πεθάνει σε τροχαίο μαζί με τις ξαδέρφες της Μάργκαρετ και Βέλα Έβανς.

Έχει εργαστεί επίσης ως νοσοκόμα στο εβραϊκό νοσοκομείο Barnes.

Ήταν αγοροκόριτσο

Εντάχθηκε στις μαζορέτες και στην ομάδα μπάσκετ του Carver High School στο Brownsville. Ήταν αθυρόστομη όπως αναφέρουν πηγές που την ήξεραν τότε και της άρεσε να ντύνεται με φαρδιά ρούχα, φούτερ και να κάνει παρέα με αγόρια.

Δήλωνε Βουδίστρια

Μερικές φορές αναφερόταν στον εαυτό της ως «Βουδίστρια-Βαπτίστρια». Είχε μεγαλώσει με τα διδάγματα της εκκλησίας των Βαπτιστών όπου ο πατέρας της ήταν Διάκονος, και αργότερα έκανε ως ενήλικη μεταστροφή στον Βουδισμό .

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Roar το 2016 είχε δηλώσει πως αισθάνεται βουδίστρια ενώ το πρώτο «coming out» της έγινε με το εξώφυλλο του Jet Magazine το 1979 όπου πόζαρε μπροστά από ένα βουδιστικό βωμό.

Το εγκεφαλικό και η υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Το 2013, τρεις εβδομάδες μετά τον γάμο της με τον Έρβιν Μπαχ, η Τίνα υπέστη εγκεφαλικό. Υποβλήθηκε σε θεραπείες ώστε να καταφέρει να περπατήσει πάλι. Το 2016, διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου και επέλεξε ομοιοπαθητικά φάρμακα για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής της πίεσης που είχε ως αποτέλεσμα να πάθει σοβαρή βλάβη στα νεφρά που οδήγησε τελικά σε νεφρική ανεπάρκεια.

Οι πιθανότητές της να λάβει νεφρό ήταν χαμηλές και της ζητήθηκε να ξεκινήσει αιμοκάθαρση. Σκέφτηκε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία και εγγράφηκε να γίνει μέλος του Exit, αλλά ο Μπαχ προσφέρθηκε να δωρίσει ένα νεφρό για τη μεταμόσχευση της. Η Τέρενρ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης νεφρού στις 7 Απριλίου 2017.

Έχει σπάσει ρεκόρ Γκίνες

Το 1988, η Τίνα Τέρνερ περιόδευσε τον κόσμο για το άλμπουμ της Break Every Rule (1986). Κατά τη διάρκεια του σόου της στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, σημείωσε το τότε παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο κοινό που πληρώνει για να παρακολουθήσει σόλο ερμηνευτή, πουλώντας 180.000 εισιτήρια. Αυτή η παράσταση έσπασε το ρεκόρ που είχε σημειώσει ο Φρανκ Σινάτρα το 1980.

She was simply the Best!

Διαβάστε επίσης:

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Θρίλερ, δράμα, περιπέτεια και «Η Μικρή Γοργόνα»

Τίνα Τέρνερ: Όταν εμφανίστηκε στην Αθήνα, στο κατάμεστο γήπεδο της ΑΕΚ (Videos)

Τίνα Τέρνερ: 10 αγαπημένα τραγούδια της εμβληματικής τραγουδίστριας (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τίνα Τέρνερ,tina terner