Την ερχομένη εβδομάδα μπαίνει στη Βουλή το ν/σ για κόκκινα δάνεια και «κόφτη» δαπανών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε ήδη η επεξεργασία του νομοσχεδίου από τα τεχνικά κλιμάκια που θα περιλαμβάνει τον δημοσιονομικό προσαρμογέα (κόφτη), τα κόκκινα δάνεια, το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και ασφαλώς το δημοσιονομικό πακέτο ύψους 1% επί του ΑΕΠ με τους έμμεσους φόρους για το κλείσιμο της αξιολόγησης, με σχεδιασμό και στόχο να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή πριν από το Eurogroup της 24ης Μαϊου.

Πρόκειται για τα νέα

επώδυνα μέτρα, που οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα κληθούν να ψηφίσουν με δέλεαρ τις υποσχέσεις των δανειστών για το χρέος και μια μεγάλη δόση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυνομοσχεδίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως τις 17 Μαΐου, ώστε στις 19 του μήνα να εισαχθεί προς συζήτηση με συντμημένες διαδικασίες, ώστε να ψηφιστεί πριν από το Eurogroup της 24ης Μαΐου.
Στο μεταξύ αύριο θα πραγματοποιηθεί EuroWorking Group στο οποίο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ευελπιστεί ότι θα έχουν κλείσει οι περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες.

Μετά την πολυπόθητη συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ώστε να προχωρήσει και η εκταμίευση της δόσης, η οποία χρονικά εκτιμάται εντός του Ιουνίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν δεσμευτεί οι εταίροι απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, αυτή η δόση θα κινηθεί αρκετά πάνω από τα 5,7 δισ. ευρώ, καθώς θα περιλαμβάνει, επιπλέον του ποσού της κάλυψης των δανειακών υποχρεώσεων, και το ποσό για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

νομοσχέδιομέτρααξιολόγησηEurogroupHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα