Τηλεθέαση Τop 10 13/1/2022: Νύχτα μυθοπλασίας και… εξαφανίσεων

Ένα κοινό που εξαφανίζεται από την παραδοσιακή τηλεόραση , όταν δεν έχει ριάλιτι, υπάρχει εκεί έξω.

 Όταν προβάλλονται οι σειρές μυθοπλασίας («Σασμός», «Η γη της ελιάς», «Άγριες μέλισσες») και τα ριάλιτι («Survivor», «MasterChef»), τα σίριαλ κινούνται μεταξύ 10% και 12,5% και τα ριάλιτι «παίζουν» από 8% έως  9,5%, το καθένα.

Στις ημέρες κατά τις οποίες δεν μεταδίδονται τα συγκεκριμένα ριάλιτι, όπως για παράδειγμα η χθεσινή (13/1) τα επεισόδια των ελληνικών σειρών«τσιμπάνε» από περίπου 2% το καθένα.

Από τη μία αυτό δείχνει ότι οι σειρές έχουν το  κοινό τους που τις «ακολουθεί»-

έχει αναπτύξει σχέση, συνήθεια, αφοσίωση– με «πετάγματα» προς τα πάνω κατά καιρούς, συναρτήσει της πλοκής, από την άλλη φαίνεται ότι οι περισσότεροι από εκείνους που «ψηφίζουν» ριάλιτι, όταν δεν έχει «Survivor» ή «MasterChef» επιλέγουν κάτι άλλο και δείχνουν να μην  παραμένουν στα κανάλια που τα προβάλλουν.

Ένα ποσοστό τους κινήθηκε πως τις σειρές του Mega και του Alpha. Οι υπόλοιποι, τουλάχιστον εκείνη ην ώρα κάπου αλλού «πήγαν» και δεν μπορεί να αποτυπωθεί με σαφήνεια. Μόνον εικασίες.

Χθες πάντως μεταξύ 21.00 και 23.00 έξι στους δέκα που βρίσκονταν μπροστά στις τηλεοράσεις τους ήταν συντονισμένοι σε Mega και Alpha και παρακολούθησαν τις υποθέσεις των επεισοδίων στις σειρές «Η γη της ελιάς» και «Σασμός» του Mega και του Alpha αντιστοίχως.

Μάλιστα η «μονομαχία» αν και δείχνει ισοδυναμία από πλευρά τηλεθέασης, φαίνεται ότι κρίθηκε στα σημεία και με βραχεία κεφαλή πέρασε μπροστά η σειρά του Mega.

Τρίτο δημοφιλές πρόγραμμα της ημέρας αναδείχθηκε το τηλεπαιχνίδι «Ο τροχός της τύχης» και στην τέταρτη θέση, με ελαφρά κάμψη στην τηλεθέαση της (σε σχέση με την Τετάρτη 12/1) πλασαρίστηκε η σατιρική «Ράδιο αρβύλα».

Την πεντάδα συμπληρώνει η «σταθερή αξία» του Alpha, η επιτυχημένη «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».

Διαβάστε επίσης:

Πρώτο το «Ενώπιος ενωπίω» με τη συνέντευξη Μητσοτάκη, στη ζώνη προβολής του

Τροχαίο στη Βούλα: Σοκαρισμένη από το θάνατο του Τζώρτζη Μονογυιού η Ελένη Μενεγάκη

ΑΝΤ1: Σχέδιο επιβίωσης για τη «Φάρμα» (Πίνακας)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τηλεθέαση Τop 10 1312022, Νύχτα,tiletheasi top 10 1312022, nychta