Τηλεθέαση: Το top 15 των προγραμμάτων της σεζόν έως τώρα

Οι γιορτές Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς σήμαναν τη λήξη του πρώτου «ημιχρόνου» της σεζόν 2022- 2023 η οποία από προτάσεις και επιλογές είναι «φορτωμένη» από κάθε προηγούμενη.

Καταγράφεται «έκρηξη» παραγωγικότητας στον τομέα της ελληνικής μυθοπλασίας με περίπου 40 σειρές.

Στην… ανάπαυλα και προτού αρχίσει το δεύτερο μισό της σεζόν με προσθήκες παραγωγών- σειρών, εκπομπών, ριάλιτι- το topontiki.gr «ξετρύπωσε» τα 15 προγράμματα εκείνα, τα οποία, σύμφωνα με τις δυναμομετρήσεις που διενήργησε η

εταιρεία ερευνών και μετρήσεων τηλεθέασης Nielsen από την έναρξη της σεζόν ως και προχθές, συγκέντρωσαν τα περισσότερα βλέμματα.

Εκ του αποτελέσματος. Καλή η μυθοπλασία αλλά σα τη μπάλα δεν έχει. Τα αθλητικά γεγονότα με πρωταγωνίστρια τη «στρογγυλή θεά», ασπρόμαυρη ή πορτοκαλί, σχεδόν μονοπώλησαν το ενδιαφέρον.

Οι μεταδόσεις του ΑΝΤ1 από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ «τρέλαναν» τα μηχανάκια της Nielsen.

Σε 11 από τις 15 θέσεις προγραμμάτων με τις υψηλότερες τηλεθεάσεις πλασαρίστηκαν μεταδόσεις αναμετρήσεων στο πλαίσιο του Μουντιάλ.

Το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 μπορεί να έγινε άνω- κάτω στο πρώτο μισό μιας σεζόν ιδιαίτερης και με ακόμα πιο σκληρό ανταγωνισμό, σε σχέση με την προηγούμενη, αλλά χαλάλι.

Μέσα σε όλο αυτόν τον κατάλογο θεαματικών αναμετρήσεων με άφθονα γκολ αλλά και καλάθια σαν σφήνες πλασαρίστηκαν οι πρωταγωνιστικές σειρές στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, εκείνες που συνεχίζουν από πέρσι και εξακολουθούν να σημειώνουν καλές τηλεθεάσεις.

Σε κορυφαίο από πλευρά τηλεθέασης τηλεοπτικό γεγονός στο- τουλάχιστον- πρώτο μισό της σεζόν 2022- 2023 αναδείχθηκε η διαδικασία των πέναλτι στον τελικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας.

Στο διάστημα 13 λεπτών- που φάνηκαν αιώνας- ήταν καθηλωμένοι στον ΑΝΤ1 3.154.000 ζευγάρια μάτια, πλήθος που αντιστοιχεί σε 31,3% τηλεθέαση (και πρέπει να είναι ρεκορ 18ετίας).

Για την ιστορία το προηγούμενο υψηλότερο (32,9%) είχε καταγραφεί στις 7 Ιουλίου 2004 στον τελικό του Euro Πορτογαλίας- Ελλάδας.

Το πρόγραμμα με τη δεύτερη υψηλότερη συγκέντρωση ήταν η Τρίτη περίοδος του αγώνα μπάσκετ Γερμανίας- Ελλάδας στο Eurobasket που κάλυψε η ΕΡΤ1. Την αναμέτρηση κάτω από τα καλάθια σε αυτή την περίοδο είχαν παρακολουθήσει 2.543.000 τηλεθεατές (ήτοι 25,2%).

Ως ξεχωριστή μετάδοση δυναμομετρήθηκε η τελετή απονομής του Μουντιάλ και σύμφωνα με τη Nielsen τον Λιονέλ Μέσι να σηκώνει το τρόπαιο είδαν 2.327.000 τηλεθεατές. Είχε την τρίτη καλύτερη τηλεθέαση στο πρώτο μισό της τηλεοπτικής περιόδου.

Το ντέρμπι δύο παραδοσιακών ποδοσφαιρικών (ευρωπαϊκών) δυνάμεων, Αγγλίας– Γαλλίας, ιδίως το β’ ημίχρονο μάζεψε κάτι παραπάνω από 1,9 εκατ. τηλεθεατές στον ΑΝΤ1 και ήταν το #4 της λίστας προγραμμάτων με τις καλύτερες τηλεθεάσεις στο πρώτο τετράμηνο της σεζόν.

Στην έκτη θέση διακρίθηκε το «ντέρμπι» Βρουλάκηδων- Σταματάκηδων. Το επεισόδιο της σειράς «Σασμός» που βγήκε στον αέρα στις 2 Νοεμβρίου κατάφερε 17% ποσοστό που αντιστοιχεί σε 1.711.000 τηλεθεατές. Ήταν το επεισόδιο στο οποίο η συνάντηση του Μανόλη με τον παπά Μιχάλη απείλησε να «τινάξει» στον αέρα το γάμο Μαθιού και Βασιλικής.

Ακολουθεί ένα ακόμα σερί μεταδόσεων του Μουντιάλ, με τηλεθεάσεις από 14% και πάνω, το οποίο διέκοψε η σειρά «Η γη της ελιάς» με το επεισόδιο που προβλήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου. Σε αυτό η Ιουλία έδιωξε το Στάθη από το σπίτι, ενημέρωσε το Μάνο και τον παρακάλεσε να μην μάθει την αιτία χωρισμού ο Ισίδωρος. Σε εκείνο το επεισόδιο ο Κωνσταντίνος κατέληξε στο νοσοκομείο τραυματισμένος από σφαίρες και σύμφωνα με το σενάριο ήταν συμβόλαιο θανάτου. Όλα αυτά και πολλά ακόμα ήταν ο λόγος που είχε προσελκύσει την προσοχή σχεδόν 1,4 εκατ. τηλεθεατών χάρη στους οποίους κατάφερε την 14η  κατά σειρά υψηλότερη τηλεθέαση της σεζόν, ως τώρα.

Διαβάστε επίσης:

Τα Νούμερα: Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος guest στο πρωτοχρονιάτικο επεισόδιο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς με τον Πάνο Κιάμο στο MEGA

WhatsApp: Τέλος η εφαρμογή για 49 smartphones από 31 Δεκεμβρίου – Όλα τα μοντέλα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τηλεθέαση,tiletheasi