Τηλεθέαση: Το «φλουρί» έπεσε στο Mega, ξανά, μέσω Champions League

Κάθε βδομάδα είναι σαν Πρωτοχρονιά για τα κανάλια. Κόβουν την «πίτα» της τηλεθέασης και βλέπουν ποιο κέρδισε.

Την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου διαμορφώθηκε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα από την πίτα τηλεθέασης των καναλιών σε σχέση με την προηγούμενη που τα μερίδια των σταθμών, ιδίως εκείνα των Mega, Σκάι και Alpha

είχαν μικρές διαφορές μεταξύ τους.

Στο επταήμερο 23 με 29 Μαΐου μπορεί το Mega να απέσπασε τη «μερίδα του λέοντος» από την πίτα τηλεθέασης, σύμφωνα με τα δεδομένα της Nielsen, το μέγεθός της όμως ήταν ευδιάκριτα μεγαλύτερο από των ανταγωνιστών του. 

Αυτή η διαφορά τού 0,8%, που κατάφερε το κανάλι της Συγγρού, είναι- θα έλεγε κάποιος- κερδισμένη με κόπο, διότι σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο μερίδιο που κατάφερε ο σταθμός το περασμένο Σάββατο χάρη στο «πακέτο» του τελικού, του Champions League. Εκείνη την ημέρα το κανάλι τη δυναμικότητα του να φθάνει στο 18,1% (από το 11,6% που είχε καταφέρει να αποσπάσει την ίδια ημέρα της ακριβώς προηγούμενης εβδομάδας).

Στο πεδίο «μάχης» για την τηλεθέαση του επταήμερου μικροαπώλειες σημείωσαν οι ΑΝΤ1, Star και Open και συνολικά υπολογίζονται στο 1,2%. Θεωρητικά ένα μέρος από αυτό το μερίδιο προσαρτήθηκε στο Mega λόγω του σημαντικού αθλητικού γεγονότος του περασμένου Σαββάτου.

Η αυξητική τάση που καταγράφηκε στο κομμάτι του Σκάι (0,2%) από τη μια βδομάδα στην άλλη, σε ένα βαθμό οφείλεται στην κυριακάτικη απόδοση του ριάλιτι «Survivor»- ήταν το πρόγραμμα με την μεγαλύτερη δυναμική της ημέρας- παρά την πτωτική τάση στα μερίδια σχεδόν όλων των καναλιών- συμπεριλαμβανομένου και εκείνου του Σκάι-  λόγω καλοκαιρινών κλιματολογικών συνθηκών.

Διαβάστε επίσης:

Άγριες Μέλισσες: Ο Ζάχος θέλει να παραδοθεί για τον φόνο – Σε δύσκολη θέση Λάμπρος, Ελένη και Παναγιώτης

Ξεκινάει η νέα τετραετής συμφωνία του Alpha με την Εθνική Ποδοσφαίρου

Ο τελικός του Champions League κορυφαίο γεγονός του τριημέρου, όμως το ΠΣΚ η τηλεθέαση «πήγε» παραλία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τηλεθέαση, Mega, Champions League,tiletheasi, Mega, Champions League