Τηλεθέαση: «Νταμπλ» ο ΑΝΤ1 το Σαββατοκύριακο – Χαλαρή η ψήφος των τηλεθεατών το διήμερο

Ο τηλεμαραθώνιος κάλυψης της εκλογικής διαδικασίας ο οποίος «ψηφίστηκε» ως ο καλύτερος από την πλειονότητα των τηλεθεατών ήταν εκείνος του ΑΝΤ1 σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen για τις αποδόσεις των εκπομπών του Σαββατοκύριακου.

Μαζί με το Σαββατιάτικο επεισόδιο του τηλεπαιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος»- πρώτο σε προτιμήσεις πρόγραμμα της ημέρας- ο ΑΝΤ1

κατάφερε «νταμπλ» τηλεθέασης στο top 10 του διήμερου.

Η συσπείρωση τηλεθεατών γύρω από τα προγράμματα του Σαββατοκύριακου αξιολογείται χαμηλή- χαλαρή, καθώς οι εκπομπές οι οποίες κατέλαβαν πόστα στις λίστες διακεκριμένων θέσεων του διήμερου είχαν μάλλον υποτονικές αποδόσεις.

Συνέβαλαν όμως στην διαμόρφωση αυτής τη εικόνας οι προγραμματικές τροποποιήσεις των καναλιών, οι οποίες εν μέρει επέδρασαν και στην ανάπτυξη συνηθειών και συμπεριφορών των τηλεθεατών, διαφορετικών από ότι σε προηγούμενα συνηθισμένα διήμερα. Σε αυτά προσμετρήστε το τελετουργικό πολλών οι οποίοι συνδύασαν την ψηφοφορία με βόλτα για καφέ ή φαγητό, η γλυκό ή και τα τρία μαζί.

Το Σάββατο δεύτερη επιλογή της ημέρας αναδείχθηκε η ελληνική κωμωδία «Ο άνθρωπος που έσπασε πλάκα» του Σκάι, την οποία όμως επέλεξαν κάτω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Ακόμα λιγότεροι έδωσαν την τηλεοπτική ψήφο τους στην διασκευασμένη κωμωδία «Ο Μαυρογιαλούρος» με τον Χάρη Ρώμα.

Στην πεντάδα πλασαρίστηκε το τετράωρης διάρκεια αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη μέσα από την εκπομπή «Σπίτι με το Mega.

Το κεντρικό δελτίο του Σκάι, λόγω μικρής έντασης ανταγωνισμού κατάφερε να διακριθεί στην έκτη θέση της Σαββατιάτικης δεκάδας με μόλις 4,2% τηλεθέαση.

Στο Top 10 της ημέρας το μεσημεριανάδικο αφασικής θεματολογίας «Καλύτερα δεν γίνεται» το γαστριμαγικό «Kitchen lab» και το κεντρικό δελτίο ειδήεων- και τα τρία του Alpha. To Star εκπροσωπήθηκε από την απολαυστική κλασική κοινωνική κωμωδία «Ο ατσίδας» του 1962 σε σενάριο- σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.

Την Κυριακή από τους τηλεοπτικούς εκλογικούς μαραθώνιους με διαφορά τις περισσότερες προτιμήσεις συγκέντρωσε εκείνος του ΑΝΤ1 στην διάρκεια του οποίου υπήρχαν εμβόλιμες σατιρικές ενότητες σε καίρια χρονικά σημεία από τους «Ράδιο αρβύλα» και τον Μήτσο γύφτο– παρουσιαστή δελτίου ειδήσεων από το 1993-  του Λάκη Λαζόπουλου.

Με διαφορά 30.000 τηλεθεατές λιγότερους, από όσους είδαν τις εκλογές στον ΑΝΤ1,  πλασαρίστηκε στην τρίτη θέση του Κυριακάτικου Top 10 η μαραθώνιας διάρκειας τηλεοπτική παραγωγή του Σκάι για την κάλυψη των εκλογών.

Ακόμα λιγότεροι είχαν την ειδική παραγωγή που ετοίμασε το Mega και στην πέμπτη θέση του τηλεβαρόμετρου, όμως τέταρτη κατά σειρά προτίμησης μεταξύ των εκλογικών τηλεμαραθώνιων, διακρίθηκε η ειδική ειδησεογραφική εκπομπή του Alpha.

Στην χθεσινή μέρα με ελάχιστες εξαιρέσεις τα προγράμματα ήταν μονοθεματικά και οι εκπομπές που εμφανίζονταν είχαν προσαρμόσει τη θεματολογία τους στην επικαιρότητα της ημέρας.

Διαβάστε επίσης:

Η «Γη της ελιάς» του Mega «πάτησε» στην κορυφή της τηλεθέασης την Παρασκευή

Πρώτο το Mega την Κυριακή των εκλογών – Μεγάλος κερδισμένος ο ΑΝΤ1

Με «βέλη» αλλά και αδυναμίες το σατιρικό «Mitsi Var» στο Action 24

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τηλεθέαση, Νταμπλ, ΑΝΤ1, Σαββατοκύριακο – Χαλαρή,tiletheasi, ntabl, ant1, savvatokyriako – chalari