Τηλεόραση: Τρία σίριαλ κι ένα τηλεπαιχνίδι δεν φέρνουν την άνοιξη

Ο πίνακας τηλεθέασης τις περισσότερες καθημερινές είναι λες και βγήκε από τη μέρα της μαρμότας.

Χθες για παράδειγμα πέραν της τριάδας των σίριαλ  «Σασμός», «Η γη της ελιάς» και «Άγριες μέλισσες» είναι και το τηλεπαιχνίδι «Ο τροχός της τύχης» που συμπληρώνει το καρέ των εκπομπών με τις υψηλότερες τηλεθεάσεις.

Μάλιστα το τηλεπαιχνίδι, για το οποίο γράφαμε χθες ότι έχει ξεκινήσει μέρες τώρα το δικό του ράλι όχι μόνον διατηρήθηκε στην τέταρτη θέση παράλληλα βελτίωσε την απόδοση του από τη μία μέρα στην άλλη.

Ο «Ήλιος», επίσης του ΑΝΤ1,

είναι νούμερο πέντε και απ’ ότι φαίνεται από τον άλλο μήνα θα προηγείται του δελτίου ειδήσεων του σταθμού λειτουργώντας ως lead in– το πρόγραμμα που θα φέρνει τηλεθέαση και θα δίνει «πάσα» (τηλεθέασης)- στο κεντρικό δελτίο του καναλιού το οποίο θα παραδίδει σκυτάλη στο «Ραδιο Αρβύλα», Δευτέρα με Πέμπτη, και στο «Βινύλιο» κάθε Παρασκευή κατά πάσα πιθανότητα.

Στο μεταξύ σχεδόν έχει παγιωθεί μια τηλεοπτική εικόνα με δύο όψεις. Υπάρχουν τρείς εκπομπές- συγκεκριμένα σειρές- με τηλεθέαση άνω του 9%, 10% και από εκεί και κάτω με εξαίρεση ένα, το πολύ δύο προγράμματα, επικρατεί μια μετριότητα τουλάχιστον ως προς την τηλεθέαση. Υπάρχουν εκπομπές στο Top10 με τηλεθέαση από 4% έως 6%.

Αυτό υποδηλώνει ένα «κενό» τηλεθέασης αλλά και δύο γκρούπ δυναμικότητας . Το ένα που είναι μετά τις 21.00 και το άλλο που μοιράζεται στην απογευματινοβραδινή ζώνη.

Τα κανιβαλικά ριάλιτι στο μεταξύ είναι εξαφανισμένα και ποιος ξέρει αν οι αντικαταστάτες καταφέρουν να κάνουν τη διαφορά με την κατασκευασμένη πραγματικότητα που προβάλλουν.

Τροφή για σκέψη στα κανάλια είναι το κεντρικό δελτίο του Σκάι που το συναντούμε στην όγδοη θέση- γενικώς φιγουράρει στις διακεκριμένες θέσεις τηλεθέασης- αν και δεν βοηθιέται όπως θα ήθελε το κανάλι από το πρόγραμμα που του κάνει πάσα τηλεθέασης, εν προκειμένω η κοινωνική αισθηματική σειρά «Μόλις χθες» με τον Αποστόλη Τότσικα, τον Σπύρο Σταμούλη, τη Μαριάννα Τουμασάτου κ.ά.

Πάντως θα έπρεπε να αναζητούν, στα κανάλια, τί είναι εκείνο που κάνουν ώστε να  κρατά γενικώς την τηλεθέαση  σε χαμηλά επίπεδα. Τρία σίριαλ κι ένα τηλεπαιχνίδι δεν φέρνουν την άνοιξη.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Με ποιον τρόπο το Ισραήλ ανέκοψε το νέο κύμα

Δακτύλιος: «Κλείδωσαν» τα νέα μέτρα – Δραστικό «ψαλίδι» στις άδειες, ποιοι εξαιρούνται (Videos)

Κομάντα και Δράκοι Spoiler – Μεγάλες αποκαλύψεις στο επεισόδιο της Κυριακής (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα