Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν και Ερντογάν – Μίλησαν για Γάζα και Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Ερντογάν επισήμανε στον Εμανουέλ Μακρόν ότι «η Τουρκία, ως χώρα που έχει κατορθώσει να φέρει τα αντιμαχόμενα μέρη του ρωσο-ουκρανικού πολέμου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αρκετές φορές, θα μπορούσε να συμβάλει στις ειρηνευτικές συνομιλίες, μεταξύ άλλων και ως οικοδεσπότης τους».

Ο κ. Ερντογάν τόνισε επίσης τη σημασία της έναρξης μιας διαπραγματευτικής διαδικασίας που δεν θα αποκλείει καμία από τις δύο αντιμαχόμενες

πλευρές. Αναφορά έγινε επίσης και στις εξελίξεις στη Γάζα, με τον Τούρκο πρόεδρο να σημειώνει ότι «το σχέδιο μετεγκατάστασης των Παλαιστινίων στην Αίγυπτο και την Ιορδανία ή σε οποιαδήποτε άλλη τρίτη χώρα είναι απαράδεκτο».

Ερντογάν και Μακρόν, «ως ηγέτες δύο χωρών συμμάχων στο ΝΑΤΟ, συμφώνησαν να εργαστούν με πιο συντονισμένο τρόπο το επόμενο διάστημα» καταλήγει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές στη Γερμανία: Για σκληρές διαπραγματεύσεις προϊδεάζουν τα αποτελέσματα – Ανάλυση DW

Όλαφ Σολτς: Ιστορική ήττα – «Έχω την ευθύνη αυτού του πικρού αποτελέσματος»

ΕΕ: Έκτακτη σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία συγκαλεί ο Αντόνιο Κόστα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τηλεφωνική, Μακρόν, Ερντογάν – Μίλησαν, Γάζα, Ουκρανία,tilefoniki, makron, erntogan – milisan, gaza, oukrania