Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Τσίπρα - Παπανδρέου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερο από δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε τις προηγούμενες μέρες επίσημη ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με τους δανειστές.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι πατριωτικός σκοπός ήταν και είναι να μείνει η Ελλάδα όρθια και να διατηρήσει

την ισχυρή θέση της στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, συμπληρώνοντας: «Βέβαια θα θέλαμε μια διαφορετική Ευρώπη, προοδευτική.

Γι' αυτήν την Ευρώπη παλεύουμε. Γι'αυτήν την Ευρώπη παλέψαμε και θα παλεύουμε. Όμως, βρισκόμαστε σε ένα συντηρητικό πλαίσιο, σε ένασυντηρητικό ευρωπαϊκό πλαίσιο και μέσα σε αυτό το πλαίσιο είμαστε αναγκασμένοι να προασπιστούμε και τοδημόσιο και το εθνικό συμφέρον».

Ο κ. Παπανδρέου χωρίς να αναφερθεί λεπτομερώς τόνισε ότι συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την Ε.Ε και διεθνώς ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμίσεις: « Πρέπει να κατανοήσουμε επιτέλους, ότι χρειάζεται να γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, πολλές από αυτές που ξεκινήσαμε το 2009 αλλά που έμειναν στη μέση. Μεταρρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν τα κακώς κείμενα στη χώρα μας, μια παρασιτική αντίληψη της οικονομίας, ώστε επιτέλους να διαμορφώσουμε ένα κράτος δικαίου, μια αναπτυξιακή προοπτική που να μας επιτρέπει να σταθούμε στα δικά μας πόδια, χωρίς εξαρτήσεις από άλλους. Αυτός είναι στρατηγικός στόχος, εθνικός, πατριωτικός. Και θα παλέψουμε και θα βοηθήσουμε όποιον έχει τον ίδιο το στόχο.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών εξέφρασε στον Πρωθυπουργό τις αιτιάσεις του, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να πριμοδοτήσει ένα κομμάτι της δεξιάς, υποκρύπτοντας τις ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή για την πορεία προς τα Μνημόνια, όπως έκανε δημόσια πριν μερικές εβδομάδες ή αν έθεσε την ενόχλησή του για το ξήλωμα ή την υποβάθμιση δικών του κυβερνητικών πρωτοβουλιών όπως η Διαύγεια ή ο νόμος για την αξιολόγηση και την λειτουργία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Πρόκειται για την πρώτη κατ΄ ιδίαν συνάντηση των δύο αντρών μετά το 2011. Τότε ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός με ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής μιας μικρής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αφού στο μεταξύ είχαν αποχωρήσει οι βουλευτές που συγκρότησαν τη ΔΗΜΑΡ. Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός και ο Γιώργος Παπανδρέου, επικεφαλής ενός κόμματος εκτός Βουλής.

Στο μεταξύ σε άτυπη ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνεται ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και πως ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Γ. Παπανδρέου για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Οπως σημειώνουν συνεργάτες του Τσίπρα ο πρώην Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της κυβέρνησης ότι θα συμβάλει υπέρ του αγώνα που δίνει η κυβέρνηση.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του Γιώργου Παπανδρέου, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό ανήμερα του Πάσχα.

συνάντηση Τσίπρα - Παπανδρέουμνημόνιαμεταρρυθμίσειςστήριξη
Keywords
Τυχαία Θέματα