Τη σύσταση επιτροπής για την αντιμετώπιση της βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – Ποιοι μετέχουν

Τη σύσταση επιστημονικής επιτροπής η οποία αναλαμβάνει την εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας και της Παραβατικότητας Ανηλίκων αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός προήδρευσε σε σύσκεψη εργασίας την Τετάρτη με τα μέλη της επιτροπής, κατά την οποία έγινε μία πρώτη συζήτηση σχετικά με το υφιστάμενο πλαίσιο και τους στόχους της Εθνικής Στρατηγικής.

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός

Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο Υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης.

Τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής είναι:

Aρτινοπούλου Βασιλική, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Εμπειρογνώμων ΟΗΕΒασιλική Γεωργιάδου, Καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών, Πάντειο Πανεπιστήμιο,Θωμάς Μπαμπάλης, Καθηγητής Παιδαγωγικής & δια βίου μάθησης, κοσμήτωρ ΕΚΠΑAγάπη Κανδυλάκη, Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας & Πολυπολιτισμικότητας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ΘράκηςΒασίλης Βαμβακάς, Βασίλειος, Αν. Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας, ΑΠΘΚωνσταντίνος Πατσάκης, Αν. Καθηγητής Πληροφορικής & Διευθυντής Εργαστηρίου Κυβερνοασφάλειας, Πανεπιστήμιο ΠειραιώςΑλεξανδρίδης Αθανάσιος, Ψυχίατρος-Παιδοψυχίατρος, ΨυχαναλυτήςΖαγούρα Παρασκευή, Δρ. Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιμελητών Ανηλίκων ΕλλάδοςΠοια είναι η επικεφαλής της επιτροπής

Η Βασιλική Αρτινοπουλου είναι καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Πάντειο με ειδίκευση στην ενδοοικογενειακή βία και το bullying. Επίσης από το 2019 είναι πρόεδρος του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου Φυλακών, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και από το 2013 ως το 2016 ήταν πρόεδρος της Κεντρικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Σχολικής Βίας που είχε συσταθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Διαβάστε επίσης:

«Όχι» από Χρυσομάλλη στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Εκτροχιασμός του κράτους δικαίου» – LIVE η εκδήλωση για τα Τέμπη στο ευρωκοινοβούλιο

Μαρκόπουλος: Παραδέχεται το επεισόδιο με καθηγητή στο σχολείο των παιδιών του, μιλά για παρεξήγηση που λύθηκε – «δεν ζήτησα μέτρα»

Keywords
Τυχαία Θέματα
– Ποιοι,– poioi