Τι καταθέτουν οι μάρτυρες στη δίκη για το χαστούκι Κασιδιάρη στη Λ. Κανέλλη

ΕΛΛAΔΑ

Από το πρωί είναι σε εξέλιξη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η δίκη για το «χαστούκι Κασιδιάρη» στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ.

Πρώτη κατέθεσε η Λ. Κανέλλη, ενώ μετά από μικρή διακοπή της δίκης λόγω έντασης που δημιουργήθηκε

από σχόλια και αποδοκιμασίες από κάποιους υποστηρικτές του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, συνεχίστηκε με τις καταθέσεις του παρουσιαστή Γιώργου Παπαδάκη και του αρχισυντάκτη της εκπομπής Α.Παπαδάκη.

«Ενισχύσεις από τον αρχηγό» ζητούσε ο Ηλίας Κασιδιάρης τηλεφωνικά, αμέσως μετά το επεισόδιο στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο Γιώργος Παπαδάκης, «οικοδεσπότης» της εκπομπής, κατά τη οποία σημειώθηκε η επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου.

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ότι αμέσως μετά το περιστατικό, όπως του είπαν οι συνεργάτες του, ο κατηγορούμενος υπό απειλές, που εκτόξευε, προσπάθησε να φύγει από τον χώρο, φωτογραφίζοντας παράλληλα συντελεστές της εκπομπής. Ο κ. Παπαδάκης είπε επίσης στο δικαστήριο πως οι συνεργάτες του, του είπαν πως άκουσαν τον Ηλία Κασιδιάρη να τηλεφωνεί και να ζητά «ενισχύσεις» από τον «αρχηγό».

Αναφερόμενος στα χτυπήματα που μπροστά του είχε δεχθεί «ζωντανά» η Λ. Κανέλλη, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ήταν πολύ έντονα, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει επακριβώς αν επρόκειτο για χαστούκια ή γροθιές.

Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση της έδρας, ο δημοσιογράφος απάντησε: «Ήταν έντονα. Το χέρι ήταν ελαφρά κλεισμένο. Το χτύπημα ήταν πολύ ισχυρό. Κάποιο χτύπημα πήγε στον αέρα».

Στην κατάθεσή του ο αρχισυντάκτης της εκπομπής Αντώνης Παπαδάκης, είπε ότι μόλις είδε το περιστατικό από το «κοντρόλ» κατέβηκε αμέσως στο πλατό. Όπως ανέφερε, στο διάδρομο είδε τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος στην προσπάθειά του να φύγει χτυπούσε με τον αγκώνα του όποιον συναντούσε.

Η δίκη ξεκίνησε νωρίς με την κατάθεση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, που τόνισε: «Δεν θέλησα να κάνω μήνυση στον Ηλία Κασιδιάρη, γιατί από μόνη της η πράξη του είναι εξευτελιστική». Κατέθεσε επίσης πως δέχθηκε τέσσερις μπουνιές από τον Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος, όπως είπε στο δικαστήριο η βουλευτής, ήταν εκτός ελέγχου με αφορμή αιτιάσεις της Ρένας Δούρου για δικαστικές του εκκρεμότητες.

Η κ. Κανέλλη πρόσθεσε πως εξαιτίας των χτυπημάτων που είχε δεχθεί τότε από τον προσωρινά κρατούμενο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, βουλευτή, επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της. Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια που έκανε να μείνει όρθια, μόλις ο Ηλίας Κασιδιάρης την χτύπησε: «Προσπάθησα να μην πέσω κάτω. Δεν ήθελα να γίνω ρεζίλι». Όπως ανέφερε η βουλευτής στο δικαστήριο: «Ήμουν ένας άνθρωπος σε πλήρη οδύνη. Δεν θέλησα να κάνω μήνυση γιατί από μόνη της η πράξη είναι εξευτελιστική».

Με την έναρξη της διαδικασίας το δικαστήριο απέρριψε ένσταση που υπέβαλε η πλευρά του κατηγορουμένου περί ακυρότητας του κατηγορητηρίου επειδή, όπως είπε, δεν προηγήθηκε άρση ασυλίας για την πράξη που καλείται να λογοδοτήσει σήμερα.

ΚανέλληΚασιδιάρηςδίκηχαστούκιΑΝΤ1
Keywords
Τυχαία Θέματα