Τι φοβάται ο Ερντογάν(;): Υπάρχει εγγύηση ότι θα ζω μέχρι τις 16 Απριλίου;

ΚΟΣΜΟΣ

Η 16η Απριλίου είναι η ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην Τουρκία. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο του Ερντογάν, τότε θα έχει τη δυνατότητα να κυβερνά με υπερ-εξουσίες για πολλά πολλά ακόμη χρόνια.

Στα πλαίσια της καμπάνιας που κάνει προκειμένου να προωθήσει το δημοψήφισμα, ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε σήμερα σε συμπόσιο που

διοργανώθηκε από το think tank SETA, και ξάφνιασε όλους τους παρευρισκόμενους όταν αναρωτήθηκε δημοσίως:

«Όλο σας το θέμα είναι ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι θνητός. Υπάρχει κάποια εγγύηση ότι θα είμαι ζωντανός μέχρι τις 16 Απριλίου;», αναρωτήθηκε για να τονίσει στη συνέχεια ότι «…την ημέρα του δημοψηφίσματος θα γίνει το θέλημα του έθνους και του Αλλάχ».

Τα πρώτα σχόλια από την Τουρκία αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για ένα σχήμα λόγου αλλά για έναν πραγματικό φόβο που τον απασχολεί.

Στα μέσα Οκτωβρίου 2016, ο Αμερικανός πανεπιστημιακός και (πρώην) αναλυτής του Πενταγώνου Μάικλ Ρούμπιν, ο ίδιος που είχε «προβλέψει» από τις 24 Μαρτίου 2016 και την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου στην Τουρκία, είχε γράψει σε άρθρο του που αναρτήθηκε και στο NewsWeek ότι επίκειται η δολοφονία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μάικλ Ρούμπιν ισχυρίστηκε ότι θα γίνει και νέα απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και αυτή τη φορά ο Ερντογάν θα πεθάνει. Για την ακρίβεια, έγραφε στο άρθρο του, ο Ερντογάν είναι ήδη νεκρός.

Ερντογάνδήλωσηφόβος16 Απριλίουδημοψήφισμα ΤουρκίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα