«Τη χτύπαγε στη μέση του δρόμου και την ανάγκαζε να φορά μαντίλα» - Οι νέες λεπτομέρειες για τη σύζυγο του ενός μακελάρη του Λονδίνου

ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικά είναι τα όσα αποκάλυψαν φίλοι της συζύγου του Ρασίντ Ρεντουάν ενός εκ των τριών μακελάριδων του Λονδίνου κατά την επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Οι φίλοι της Τσαρίς Ολέαρι είπαν πως ο σύζυγός της την χτυπούσε και την κλείδωνε στο σπίτι αν έπινε ένα ποτήρι αλκοόλ ή αν κάπνιζε ένα τσιγάρο.

Μάλιστα, ο Ρασίντ δεν δίσταζε να της επιτεθεί στη μέση του δρόμου αν του «αντιμιλούσε» και προσπαθούσε να της επιβάλει να τρώει μόνο φαγητό χαλάλ, το οποίο, δηλαδή, μπορεί να καταναλωθεί από μουσουλμάνους.

Μια φίλη της Τσαρίς,

μιλώντας στην Daily Mirror δήλωσε: «Προσπαθούσαμε να κανονίσουμε μια συνάντηση για καφέ, έλεγε πως θα μας καλέσει και στο τέλος μας έλεγε «δεν μπορώ να έρθω». Συνήθως θα μας έλεγε πως «με χαστούκισε στη μέση του δρόμου» ή «δε με αφήνει να βγω από το σπίτι».

«Δεν την άφηνε να πιει ένα ποτό ή να καπνίσει – ο Ρασίντ την εξανάγκασε να φορά χιτζάπ [σ.σ. μουσουλμανικό κάλυμμα κεφαλής]. Εκείνος ήθελε μια παραδοσιακή μουσουλμάνα για νύφη. Η Τσαρίς δεν ήταν κάτι τέτοιο. Ήταν αστεία, κοινωνική, της άρεσε το ποτό και να καπνίζει. Είναι ξανθιά, το τυπικό δυτικο κορίτσι», συμπλήρωσε η φίλη της.

Η στάση της 38χρονης γυναίκα του Ρασίντ για ένα μεγάλο διάστημα δεχόταν τη βία ώσπου άρχισε να μιλά στις φίλες της για την κακοποίηση που βίωνε από τον άντρα της. «Ήταν πραγματικά φοβισμένη», τονίζουν οι φίλοι της στην Mirror, με την ίδια την Τσαρίς να αισθάνεται πως άφησε τα πάντα για το τίποτα όταν ήρθε στο Ηνωμένο Βασίλειο για εκείνον.

Ο Ρασίντ και η γυναίκα του γνωρίστηκαν το 2010 στο Λονδίνο. Το 2012 παντρεύτηκαν στο Δουβλίνο με ένα παραδοσιακό μουσουλμανικό γάμο και στη συνέχεια με πολιτική τελετή, ενώ απέκτησαν και μια κόρη. Ωστόσο, ο Ρασίντ σύντομα επέστρεψε στο Μαρόκο όπου έμεινε για 17 μήνες και ριζοσπαστικοποιήθηκε. Όταν επέστρεψε στο Δουβλίνο, η Τσαρίς διαπίστωσε πως οι απόψεις τους για το Ισλάμ είχαν γίνει «ακραίες».

Οι αρχές πιστεύουν πως την ίδια περίοδο η Τσαρίς θα πρέπει να ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το αραβικό όνομα «Σερίφα»

Το 2015 μετακόμισαν στο Λονδίνο, όπου και είπαν στον ιδιοκτήτη του σπιτιού που νοίκιαζαν πως μετακόμισαν εκεί γιατί περίμεναν το πρώτο τους παιδί.

«Ο στόχος τους ήταν πάντα να επιστρέψει στη Βρετανία- γι’ αυτό είχε κάρτα διαμονής στην Ιρλανδιά. Η Τσαρίς δεν μπορούσε να τον φέρει στη Βρετανία μέσω της visa της χώρας και γι αυτό ήρθε μέσω Ιρλανδίας», επισημαίνουν οι φίλοι της.

Η Τσαρίς ήταν μια από της 7 γυναίκες που συνελήφθησαν από τις βρετανικές αρχές ύστερα από το μακελειό της 3ης Ιουνίου. Αφέθηκε ελεύθερη λίγο αργότερα χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες.

επίθεση Λονδίνοεπίθεση Γέφυρα Λονδίνουμακελάριδες ΛονδίνουΡασίντ ΡεντουάνσύζυγοςβίακακοποίησηΒρετανίαΙρλανδίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα