Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιά σε κέντρο προσφύγων στη Νορβηγία - Συλλήψεις ακροδεξιών στη Σουηδία

ΚΟΣΜΟΣ

Τις περιπτώσεις ασυνόδευτων παιδιών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης εξετάζουν οι αρχές στη Νορβηγία. Σύμφωνα με την αστυνομία εξετάζονται αρκετές περιπτώσεις παιδιών που κακοποιήθηκαν από άτομα που στοχοποιούν παιδιά σε κέντρα προσφύγων στη χώρα. Οι καταγγελίες περιλαμβάνουν άτομα που έχουν παρελθόν σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων ανέφερε ο Axel Wilhem Due, επικεφαλής της έρευνας, οι οποίοι όπως είπε έχουν επισκεφτεί τα κέντρα μεταναστών.

Οι καταγγελίες έγιναν το φθινόπωρο και το χειμώνα και η αστυνομία εξετάζει κάθε μία περίπτωση, πρόσθεσε. «Εξετάζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα κάθε ξεχωριστή καταγγελία και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είναι πολύ πιθανό ότι παιδιά που ζουν σε κέντρα υποδοχής έχουν υποστεί και υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση» ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά επισήμανε ότι γενικά υπάρχει χαμηλή εγκληματικότητα στα κέντρα προσφύγων.

Το 2015 στη Νορβηγία κατατέθηκαν 31.000 αιτήσεις ασύλου από τις 5.300 περιπτώσεις έγιναν από ασυνόδευτα παιδιά.

Την ίδια ώρα η Σουηδική αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη τουλάχιστον 14 υπόπτων για την οργάνωση επιθέσεων σε κέντρα μεταναστών. Οι συλληφθέντες σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι Πολωνοί και ανήκουν σε δύο διαφορετικές ακροδεξιές ομάδες.

Οι συλλήψεις έρχονται μέσα σε ένα έντονο κλίμα αντίδρασης απέναντι στους πρόσφυγες και αναφορές για επιθέσεις σε κέντρα προσφύγων. Η Σουηδία το 2015 δέχθηκε 163.000 χιλιάδες πρόσφυγες.

πρόσφυγεςσεξουαλική κακοποίηση παιδιώνκέντρα μεταναστών Νορβηγίαακροδεξιοί ΣουηδίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα