«Θυελλώδης» η συνεδρίαση των ειδικών, έντονες διαφωνίες για τα μέτρα - Ποια έχουν «κλειδώσει»

ΕΛΛAΔΑ

 

Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών σχετικά με την εισήγησή τους προς την κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Οι διαφωνίες μεταξύ των ειδικών φέρονται να είναι έντονες, όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να εισηγηθούν, με αποτέλεσμα οι ανακοινώσεις από τον Ν. Χαρδαλιά να καθυστερήσουν. Οπως έγινε γνωστό η ενημέρωση θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Ο τετραψήφιος αριθμός των νέων κρουσμάτων που παραμένει, αλλά και η επέλαση της μετάλλαξης, συντηρούν σε υψηλά επίπεδα την ανησυχία των ειδικών που,

μετά την σημερινή τους συνεδρίαση, θα προχωρήσουν σε εισηγήσεις προς την κυβέρνηση. 

Η λειτουργία των σχολείων βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με την  επιδημιολογική επίπτωση από τη λειτουργία τους να διχάζει τους ειδικούς. Οι περισσότεροι φέρονται να θέλουν να μείνουν ανοικτά ενώ υπάρχουν και επιστήμονες οι οποίοι είναι αμετακίνητοι στις θέσεις τους και ζητούν να κλείσουν άμεσα. Πάντως όπως όλα δείχνουν, δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι σχετικά με τη λειτουργία τους, τουλάχιστον προς το παρόν.

Η υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, ανέφερε, άλλωστε, πως «δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση με τους ειδικούς για το θέμα των σχολείων. Παρακολουθούμε βήμα-βήμα, μέρα -μέρα τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία, είμαστε σε τακτική επικοινωνία μαζί τους και πορευόμαστε στη βάση των εισηγήσεων που μας δίνουμε σχετικά με τη λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που έχουν «κλειδώσει» είναι η εισήγηση για σκληρό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιο Νικόλαο αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18:00 έως τις 05:00 το Σαββατοκύριακο. Οι επιδημιολόγοι έκρουσαν καμπανάκι κινδύνου και για τη Θεσσαλονίκη η οποία είναι στην κατηγορία «βαθύ κόκκινο».

Οι επιστήμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο να σταματήσει το click in shop στις κόκκινες περιοχές και να παραμείνει μόνο το click away. Πάντως υπάρχουν και προτάσεις για κλείσιμο του λιανεμπορίου στις περιοχές υψηλού κινδύνου.

ΚορωνοϊόςLOCKDOWNHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα