Θρήνος στο ροκ: Πέθανε ο Fast Eddie Clarke των Motorhead (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Σε ηλικία 67 χρονών έφυγε από τη ζωή ο ιστορικός κιθαρίστας των Motorhead, «Fast» Eddie Clarke, μετά από μάχη με την πνευμονία. Έτσι, πλέον, δεν βρίσκεται εν ζωή κανένα από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος, καθώς πριν από δύο χρόνια είχε πεθάνει ο ιδρυτής, τραγουδιστής, μπασίστας και συνθέτης του συγκροτήματος, Lemmy Kilmister, ενώ την ίδια χρονιά είχε φύγει από τη ζωή και ο ντράμερ «Philthy Animal» Phil Taylor.

Ο

Clarke είχε αποκτήσει από νωρίς το παρατσούκλι «Fast» (γρήγορος), όχι τόσο επειδή ήταν ιδιαίτερα τεχνικός, όσο λόγω της μεγάλης ταχύτητας με την οποία έπαιζε, καθώς και του τρομερού θορύβου που προκαλούσε με την κιθάρα του (κατά την πρώτη περίοδο των Motorhead, κυκλοφορούσε το αστείο ότι «αν το συγκρότημα μετακομίσει δίπλα σου, ο κήπος σου θα πεθάνει»).

Ο Clarke είχε αποχωρήσει από τους Motorhead το 1982, μετά από μια σειρά ιστορικών δίσκων (Motorhead, Overkill, Bomber, Ace of Spades, Iron Fist) και περιοδείες που έχουν μείνει θρυλικές, εν μέρει λόγω της απογοήτευσής του από τη μικρή εμπορική επιτυχία του συγκροτήματος, αλλά και εν μέρει για να σταματήσει να πίνει και να παίρνει αμφεταμίνες ή τέλος πάντων να μειώσει τις ποσότητες.

Ο ίδιος είχε ομολογήσει ότι πριν τους Motorhead δεν έπινε, ωστόσο, μετά από ένα χρόνο στο συγκρότημα είχε εθιστεί στο αλκοόλ και στις αμφεταμίνες. Ωστόσο, η σύνθεση των Motorhead με τους Lemmy, Fast Eddie και Philthy Animal θεωρείται η «ιστορική» και καλυτερη του συγκροτήματος.

Τα εν ζωή μέλη των Motorhead, Phil Campbell και Mikey Dee εξέφρασαν τη θλίψη τους για το θάνατο του Fast Eddie, όπως και δεκάδες φανς του συγκροτήματος, οι οποίοι σημείωσαν στα social media ότι η μπάντα θα μπορούσε ξανά να παίξει μαζί στον παράδεισο... Έστω κι αν πέθαιναν και μερικοί ουράνιοι κήποι...

motorheadFast Eddie ClarkeθάνατοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα