Θλίψη για τον χαμό της Νανάς: Ο πολυετής αγώνας της με τη νευρική ανορεξία - «Δεν δεχόταν βοήθεια από κανέναν»

ΕΛΛAΔΑ

Σαν βόμβα έσκασε το απόγευμα της Τρίτης η είδηση του θανάτου της Νανάς Καραγιάννη. Της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας με το αστείρευτο χιούμορ και το φωτεινό χαμόγελο. Ένα χαμόγελο που δεν αποχωρίστηκε ποτέ, ακόμα και όλα αυτά τα χρόνια που πάλευε με τη «σκιά» του εαυτού της, ή αλλιώς, με το «τέρας», που ακούει στο όνομα νευρική ανορεξία.

Σε ηλικία μόλις 15 ετών, η Νανά δηλώνει ψευδή ηλικία και περνά το πρώτο της κάστινγκ. Είναι η εποχή που θα γνωρίσει τον

Δημήτρη Παπανώτα ο οποίος θα τη βοηθήσει καθοριστικά στα πρώτα της βήματα. Θα μείνει μαζί του στην εκπομπή «Μύθοι και αλήθειες» για πέντε χρόνια, ενώ θα είναι κι εκείνος που θα τη στεφανώσει στον πρώτο της γάμο. Η μετέπειτα γνωριμία της με τον Νίκο Μαστοράκη του Ant1, θα της χαρίσει, μάλιστα, και κάποιους ρόλους σε σίριαλ του καναλιού.

Τα χρόνια περνούν με τη Νανά Καραγιάννη να γίνεται όλο και πιο αναγνωρίσιμη.. Έχοντας αφήσει πίσω της το διαζύγιο από τον πρώτο της γάμο, συμμετέχει σε διάφορες εκπομπές και έχει μια ανοδική επαγγελματική πορεία. Ωστόσο, η εικόνα της Νανάς αρχίζει να αλλάζει σταδιακά, καθώς χάνει βάρος με γοργούς ρυθμούς.

Οι στενοί της φίλοι και συνεργάτες το παρατηρούν και την παροτρύνουν να ξαναπάρει κάποια κιλά. Ένας από αυτούς, ο φίλος της Δημήτρης Παπανώτας ο οποίος της τονίζει ότι αυτή η απώλεια βάρους του φαίνεται ανησυχητική. Η Νανά τον καθησυχάσει, λέγοντας ότι όλα είναι υπό έλεγχο και ότι τίποτα δεν πάει στραβά. Ο Δημήτρης επιμένει, προκαλώντας τον εκνευρισμό της Νανάς η οποία παύει κάθε σχέση και επαφή μαζί του. Αρνούταν να ακούσει την αλήθεια…

Λίγους μήνες αργότερα, η Νανά θα ντυθεί ξανά νύφη. Αυτή τη φορά με ένα νεαρό παιδί που δεν έχει καμιά σχέση με την τηλεόραση. Δηλώνει ευτυχισμένη και εμφανίζεται στο Δημαρχείο πιο αδύνατη από ποτέ. Μάρτυρες στο ευτυχές γεγονός ήταν η Χριστίνα Λαμπίρη και ο Θοδωρής Ρακιντζής με τους οποίους συνεργαζόταν εκείνον τον καιρό στο Star.

Η απώλεια βάρους συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό, με τη Νανά να θυμίζει πλέον ένα υποσιτισμένο κορίτσι. Ένα κορίτσι που δε σταματά, ωστόσο, να δημοσιεύει φωτογραφίες της στα social media, με αναρτήσεις που προσπαθούσαν να πείσουν ότι τρώει.

Το φωτεινό της χαμόγελο έκρυβε πίσω του μια εφιαλτική περιπέτεια την οποία η Νανά ήθελε να κρύψει πάση θυσία. Οι άνθρωποι που την αγάπησαν περισσότερο, εκείνοι που δεν άντεχαν να τη βλέπουν να λιώνει και να χάνεται, ήταν εκείνοι που τόλμησαν να της πουν την αλήθεια κατάματα.

Ήταν εκείνοι που πάλεψαν να την πείσουν να εισαχθεί σε νοσοκομείο και να ακολουθήσει τη συστηματική θεραπεία που απαιτούσε η κατάστασή της. Η Νανά όμως έκλεινε ερμητικά τα αφτιά της. Αρνούταν πεισματικά να νοσηλευτεί. «Μην υπερβάλουμε» είχε πει και στην Τατιάνα Στεφανίδου, όταν βλέποντας τη φίλη και συνεργάτιδά της να οδεύει προς τον θάνατο είχε προσπαθήσει να επιτύχει την εισαγωγή της σε νοσοκομείο, ακόμα και με εισαγγελική παραγγελία και υπογραφή των οικείων της.

Η Νανά της έκανε το χατήρι αλλά για λίγο. Ακολουθούσε θεραπεία, αλλά επιφανειακά. Η ασθένεια όμως ήταν σε προχωρημένο στάδιο και αν είχε μια ελπίδα να την ξεπεράσει έπρεπε να την ακολουθήσει πιστά. Δεν το δέχθηκε. Δεν το πίστεψε. Ο καθρέφτης της Νανάς έδειχνε μια άλλη εικόνα από την πραγματική. Αυτή, άλλωστε, είναι και η ασθένεια. Η ύπουλη αλλοίωση της εικόνας, η λαθεμένη αντίληψη της πραγματικότητας.

Παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να νοσηλευτεί δυο φορές στο νοσοκομείο με τη μια να πέφτει σε κώμα και την άλλη να εισάγεται στην εντατική, η Νανά δήλωνε πρόσφατα ότι ο εφιάλτης της νευρικής ανορεξίας έσβησε πια. Ήταν όμως εκεί. Αυτό που έσβησε ήταν το χαμόγελό της. Για πάντα…

"Νανού…. Νανού…Νανού… Με κορόιδεψες πάλι… Δεν το πιστεύω ότι δεν θα σε ξαναδώ…. Γιατί μπουμπούκα μου? Ποιος θα μου λέει τα ψεματάκια σου «Ναι έφαγα βρε…Μην ανησυχείς…. Ναι πήρα τα χάπια μου…Μην ανησυχείς… » Ολο «ναι» μου έλεγες και νόμιζες πως σε πίστευα… Αυτό σε ευχαριστούσε… Και τώρα? Ποιος θα με κοροιδεύει?
Ποιος θα μου φέρνει το φρέσκο τσουρεκάκι απ΄το φούρνο, γιατί όπως έλεγες «εγώ με άδεια χέρια δεν έρχομαι σπίτι σου»? Γιατί Νανού μου?
Μάλλον πλάκα μου κάνεις… Ετσι δεν είναι?
Θα σε βρω και θα τα «πούμε» από κοντά…. Ησουν μοναδική ψυχή… Ησουν η φίλη που όλες ήθελαν να είχαν δίπλα τους…
Και κει που πας να προσέχεις ή μάλλον,να τους προσέχεις!
Ματάρες μου, καλό δρόμο !" ήταν τα συγκλονιστικά λόγια της στενής της φίλης, Αφροδίτης Υψηλάντη που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η Νανά έχασε τελικά τη μάχη...

Νανά ΚαραγιάννηθάνατοςΤατιάνα ΣτεφανίδουφίληανάρτησηβίντεοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα