Θεσσαλονίκη: «Ζητάμε μόνο δικαιοσύνη» λένε οι γονείς του 16χρονου – Απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛΑΣ, καταγγέλλει ο δικηγόρος τους (video)

«Ζητάμε δικαιοσύνη», ανέφεραν οι γονείς του 16χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού, στη διάρκεια καταδίωξης, και νοσηλεύεται από την περασμένη Δευτέρα σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Οι γονείς του 16χρονου βρέθηκαν στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης,

όπου συνοδεία του δικηγόρου τους δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας (πολιτική αγωγή), εναντίον του 32χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

«Τον μεγάλωσα με τη φτώχεια μου»

«Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη. Να τιμωρηθεί ο αστυνομικός και να μπει φυλακή γιατί πυροβόλησε έναν 16χρονο. Τον μεγάλωσα με τη φτώχεια μου. Ο γιος μου είναι το καλύτερο παιδί. Ζητάμε συγγνώμη γι’ αυτό που έκανε, αλλά δεν έπρεπε να σκοτώσει το παιδί μου, να το πυροβολήσει και να το σκοτώσει», ανέφερε ο πατέρας του Κώστα Φραγκούλη.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του γιου του είπε χαρακτηριστικά πως «χαροπαλεύει».

«Θέλουμε δικαιοσύνη. Ήταν το καλύτερο παιδί», συμπλήρωσε, ενώ η μητέρα του 16χρονου είπε μόνο πως «ο Κώστας είναι χάλια».

«Απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛΑΣ»

Σχολιάζοντας τον πυροβολισμό που δέχθηκε ο ανήλικος, ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, έκανε λόγο για «ευθεία βολή που βρίσκει τον Κώστα στο πίσω μέρος του κεφαλιού». «Είναι μια βολή εξουδετέρωσης» πρόσθεσε.

Καταλόγισε στην ΕΛ.ΑΣ. «απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης», ενώ για την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το αιματηρό επεισόδιο, τόνισε πως «το μόνο που αναφέρεται είναι η προσπάθεια εμβολισμού και δεν αναφέρεται το γεγονός ότι το παιδί τραυματίστηκε συνεπεία του πυροβολισμού».

Για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου είπε ότι «Περιμένουμε ένα θαύμα».

Διαβάστε επίσης:

Κυβέλη Χατζηευστρατίου: Θετικό το αλκοτέστ του μοντέλου που παρέσυρε και σκότωσε μοτοσικλετιστή (video)

Σοκ στο Ηράκλειο: Τη χτυπούσε και την έσερνε από τα μαλλιά στη μέση του δρόμου – «Γυναίκα μου είναι, ό,τι θέλω κάνω!»

Στα άκρα η κόντρα Έλενας Ακρίτα και Αφροδίτης Μάνου – Εξώδικα και ραντεβού «στα… γουναράδικα της Ευελπίδων»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Ζητάμε, 16χρονου – Απόπειρα, ΕΛΑΣ,thessaloniki, zitame, 16chronou – apopeira, elas