Θεσσαλονίκη: «Σκότωσε με, θέλω να πάω στον πατέρα σου» – Τι ισχυρίζεται ο μητροκτόνος

Την υπερασπιστική γραμμή που αναμένεται να ακολουθήσει στο δικαστήριο άρχισε να ξετυλίγει μέσω του δικηγόρου του ο 34χρονος μητροκτόνος που στις αρχές Απριλίου πυροβόλησε την 71χρονη στο κεφάλι και εγκατέλειψε το πτώμα της μέσα σε αυτοκίνητο κοντά στα κοιμητήρια Χαλκηδόνας, στη Θεσσαλονίκη.

Ο δράστης που έχει ομολογήσει ότι εκείνος αφαίρεσε τη ζωή της μητέρας του απολογείται αύριο για το έγκλημα, ωστόσο σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του στο protothema,

αναμένεται να υποστηρίξει ότι η η 71χρονη ήταν εκείνη που του ζήτησε να τη σκοτώσει και ότι το έκανε για να τη λυτρώσει…

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου, Νικόλαος Πετρίδης, η μητέρα απαίτησε από τον γιο της να τη σκοτώσει και για αυτόν τον λόγο θα ζητήσουν να αλλάξει και το κατηγορητήριο, το οποίο αφορά ανθρωποκτονία από πρόθεση.

«Η μητέρα του δεν ήταν καλά, είχε πάθει δύο εγκεφαλικά και αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Κατ’ επανάληψη του έλεγε “σκότωσέ με, δεν αντέχω, θέλω να πάω στον πατέρα σου”. Ο εντολέας μου σε βαριά κατάθλιψη και μετά από πίεση της μητέρας του, δέχθηκε σιωπηρά αυτήν την συμφωνία. Όταν έφυγαν από το σπίτι πήρε την καραμπίνα και την κρατούσε μπροστά στην μητέρα του», αναφέρει ο Νικόλαος Πετρίδης.

«Προσπάθησε να αυτοκτονήσει»

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος, ήταν απαίτηση της 71χρονης να τη σκοτώσει κοντά στη θάλασσα και πρόκειται για συμφωνημένη πράξη. Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, ο εντολέας του αφαίρεσε τη ζωή της μητέρας του και στο διάστημα των 18 ημερών που ήταν εξαφανισμένος, επιχείρησε δύο φορές να αυτοκτονήσει, ενώ περιπλανιόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν είχε σκοπό να κρυφτεί, αλλά να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Μαζί του είχε ένα φυσίγγιο ακόμα για την καραμπίνα με σκοπό να το χρησιμοποιήσει για τον ίδιο. Επειδή δε μπορούσε με το όπλο, δε το άντεχε, ήθελε μετά να πνίγει καθώς δεν ήξερε κολύμπι. Για μία ώρα ήταν μέσα στο σπίτι με το όπλο στα χέρια. Πρόκειται για μια τραγική ιστορία», προσθέτει ο δικηγόρος.

Διαβάστε επίσης:

Διονύσης Σαββόπουλος: Τα νεότερα για την υγεία του (videos)

Καλαμάτα: Τραγικός θάνατος για 55χρονο – Παρασύρθηκε από ΙΧ ενώ κατέβαινε από λεωφορείο

Λάρισα: Βρήκε ανθρώπινο κρανίο και οστά στην αποθήκη του

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Σκότωσε,thessaloniki, skotose