Θεσσαλονίκη: Πορείες διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης Μητσοτάκη στη ΔΕΘ (Photos)

Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν αργά το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 87η ΔΕΘ.

Στην πρώτη και πολυπληθέστερη συμμετείχαν μέλη οργανώσεων και συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, που πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου.

Η

δεύτερη πορεία είχε ως αφετηρία την πλατεία Καμάρας και σε αυτή συμμετείχαν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως μεταδίδει το Thesstoday.gr, με κεντρικό σύνθημα «η πολιτική που καίει και πνίγει τις ζωές μας δεν διορθώνεται, ανατρέπεται», όσοι συμμετείχαν στις πορείες διαμαρτύρονταν για τη σημερινή εξαγγελία μέτρων στη ΔΕΘ υποστηρίζοντας ότι προτεραιοποιεί το «αντεργατικό» νομοσχέδιο, κατάργηση της δωρεάν παιδείας και ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Και οι δύο πορείες κατευθύνθηκαν προς το διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν άτομα που αντιτίθενται στην έκδοση νέων αστυνομικών ταυτοτήτων.

Ισχυρή είναι η παρουσία αστυνομικών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης, ενώ φραγμοί έχουν στηθεί περιμετρικά του συνεδριακού κέντρου «Ιωαν. Βελλίδης».

Διαβάστε επίσης:

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο αυστριακών – Στους 17 οι νεκροί της κακοκαιρίας Ντάνιελ

Λάρισα: Εκκένωση δύο πολυκατοικιών για λόγους στατικότητας

Τριαντόπουλος για πληγέντες Θεσσαλίας: Επιδότηση προσωρινής στέγασης 300 – 500 ευρώ μηνιαίως

Keywords
Τυχαία Θέματα