Θεσσαλονίκη: Έσπασαν τα «κοντέρ» οι άνεμοι – Κύματα σφυροκοπούν το αντιτορπιλικό «Βέλος»

Στο έλεος των θυελλωδών ανέμων βρίσκεται η Θεσσαλονίκη έχοντας προκαλέσει στην πόλη σημαντικά προβλήματα με πτώσεις δέντρων, ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα και υποδομές, ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο και προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Ειδικότερα, στον Θερμαϊκό κόλπο επικρατεί θαλασσοταραχή με τεράστια κύματα να σφυροκοπούν ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Συναγερμός σήμανε καθώς τα μανιασμένα κύματα χτυπούν και το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» που είναι αγκυροβολημένο

στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης και λειτουργεί ως πλωτό μουσείο. Στο σημείο έσπευσε ρυμουλκό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο κρατά ακινητοποιημένο το αντιτορπιλικό.

Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχθεί 150 κλήσεις στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ επενέβη σε 82 περιπτώσεις για κοπές δέντρων και σε 19 για αφαιρέσεις αντικείμενων.

Σε πολλές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος καταγράφηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα λόγω των πτώσεων δέντρων και κλαδιών που σε κάποιες περιπτώσεις «έκλεισαν» ακόμη και δρόμους.

Οι ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να ξεριζώσουν δέντρο που προσγειώθηκε και λύγισε στέγαστρο σε βενζινάδικο στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Από τον θόρυβο, υπάλληλος του πρατηρίου, που βρισκόταν μέσα σε κουβούκλιο, τρόμαξε με αποτέλεσμα να κινηθεί απότομα και να αισθανθεί έντονο πόνο στον αυχένα.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε την υπάλληλο στο νοσοκομείο Παπανικολάου προκειμένου να πραγματοποιήσει απεικονιστικές εξετάσεις.

Το δέντρο που έγειρε λόγω των ισχυρών ανέμων καταπλάκωσε αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει. Το αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε κάτω από το δέντρο ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί ο οδηγός.

Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πρόβλημα και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αφού, μέχρι στιγμής, 4 πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο «Μακεδονία» δεν πραγματοποιήθηκαν – δύο από Αθήνα ακυρώθηκαν κι άλλες δύο (από Μάλτα και Μιλάνο, αντίστοιχα) προσγειώθηκαν σε άλλο αεροδρόμιο.

Μεμονωμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης καταγράφονται σε περιοχές του δήμου Θέρμης, ανατολικά της Θεσσαλονίκης, λόγω των πτώσεων δέντρων κι άλλων αντικειμένων. Συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται επί τόπου για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Εκτός από τους θυελλώδεις ανέμους, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ και τις ριπές να φτάνουν κατά διάστημα τα 118 χλμ./ώρα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Φωκίων Χωρινό, αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα, καθώς ο υδράργυρος στη Θεσσαλονίκη δεν ξεπέρασε τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα, τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, όπως στο Νυμφαίο και το Πισοδέρι Φλώρινας, αλλά και τη Βασιλίτσα Γρεβενών.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Εύβοια: Ακόμα ένας ανθρώπινος σκελετός βρέθηκε στη διάρκεια εργασιών

Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο 3 εργαζόμενες του Δήμου από εισπνοή δακρυγόνων – Τα είχαν πετάξει σε κάδους ανακύκλωσης

Μετρό: Νεκρός ο 65χρονος που έπεσε στις γραμμές

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Έσπασαν, – Κύματα, Βέλος,thessaloniki, espasan, – kymata, velos