Θεσσαλονίκη: Απρόκλητη αστυνομική βία σε ακινητοποιημένο φοιτητή – Ένστολος του ρίχνει… κουτουλιά και του χτυπά το κεφάλι στο οδόστρωμα! (video)

Ένας 19χρονος φοιτητής είναι το νέο θύμα αστυνομικής βίας στη χώρα μας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 28 Φεβρουαρίου, μετά την μεγάλη πορεία για τα Τέμπη, στη διασταύρωση των οδών Εγνατίας και Ιασωνίδου.

Να σχολιάσω?? Βάλτε και ήχο. Η συμμορία για να επιβιώσει, για να συγκαλύψει, για να σας φιμώσει, έχει και συνεργούς. Που πληρώνονται από τους φόρους μας.#τεμπη_εγκλημα #Τεμπη_συγκαλυψη
pic.twitter.com/nEYgbyKO81

entimos (@entimos3) February 28, 2024

Στο βίντεο που κυκλοφορεί ένας αστυνομικός φαίνεται να ρίχνει… κουτουλιά στον νεαρό που είναι ήδη ακινητοποιημένος στο έδαφος χωρίς να προβάλλει καμία απολύτως αντίσταση.

Στη συνέχεια του χτυπά το κεφάλι στο οδόστρωμα αδιαφορώντας μάλιστα για τις κάμερες των κινητών που τον καταγράφουν αλλά και τους πολίτες που του φωνάζουν να σταματήσει.

Ο νεαρός συνελήφθη, μαζί με τον αδερφό του και ένα ακόμη άτομο και παραπέμφηκαν στο Αυτόφωρο όπου ζήτησαν και πήραν αναβολή.

«Υπήρξα θύμα απρόκλητης αστυνομικής βίας και τα υπόλοιπα θα τα δούμε στα δικαστήρια», ανέφερε ο 19χρονος.

«Φέρεται ένας αστυνομικός να έχει συλλάβει ένα ενήλικο, διότι φέρεται να νομίζει ότι τον εξύβρισε. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Πέρα από αυτό η διαδικασία της σύλληψης είναι κατάφωρα παράνομη, το βίντεο δείχνει κατά τη σύλληψη ένα παιδί να το χτυπούν στο κεφάλι με κράνος, ένα παιδί να το χτυπούν το κεφάλι στο πάτωμα. Είμαστε σε φάση συνεννόησης με τους γονείς προκειμένου να καταλήξουμε στη σωστή νομική διαδικασία», όπως ανέφερε ο δικηγόρος του φοιτητή, Γιάννης Μαλαμος.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Επανέφεραν στη ζωή 5χρονο κορίτσι που έπαθε ανακοπή καρδιάς μπροστά στους γονείς του

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 1 Μαρτίου

Kαιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται κεραυνοί, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα