Θεόνη: Στρατηγικές επενδύσεις σε γραμμή παραγωγής και κέντρο logistics μετά την επιτυχημένη ΑΜΚ

Κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 6.750.500 ευρώ έλαβε η «Θεόνη» μετά την επιτυχημένη Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου η οποία υπερκαλύφθηκε και δεν υπήρξαν αδιάθετες μετοχές.

Έτσι μέσω της χρηματοδότησης ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του φιλόδοξου επενδυτικού πλάνου της εταιρείας, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται δύο στρατηγικές επενδύσεις.

Η πρώτη επένδυση αφορά την προσθήκη της νέας, τεχνολογικά εξελιγμένης γραμμής παραγωγής, η οποία θα πολλαπλασιάσει την παραγωγική δυνατότητα της Θεόνη, ενώ η δεύτερη επένδυση αφορά τη λειτουργία του νέου κέντρου αποθήκευσης

και μεταφοράς στον Ελληνόπυργο Μουζακίου, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία εντός του 2023. Με τα δύο αυτά στρατηγικά έργα, η Θεόνη ανταποκρίνεται στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της.

Πιο συγκεκριμένα το νέο κέντρο logistics αποτελεί επένδυση άνω των 5 εκατ. ευρώ και θα λειτουργήσει μέσα στο 2023 εκμεταλλευόμενο την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη διαχείριση των προϊόντων και θα είναι ενεργειακά «πράσινο», εκμεταλλευόμενο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις εγκαταστάσεις του. Σε μία έκταση 36.000 τ.μ. θα αναπτυχθεί στεγασμένη εγκατάσταση 7.618 τ.μ. που θα δημιουργήσει άμεσα 60 και πλέον νέες θέσεις εργασίας, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία.

Επίσης μέσα στο 2023 θα είναι έτοιμη η νέα γραμμή παραγωγής για PET και βιοδιασπώμενα μπουκάλια. Πρόκειται για μια επένδυση που θα αγγίξει τα 5,5 εκατ. ευρώ και θα δώσει στην εταιρεία τη δυνατότητα να αυξήσει κατά 130% την παραγωγική της δυναμικότητα σε σχέση με την υφιστάμενη γραμμή, ενώ παράλληλα είναι λιγότερο ενεργοβόρα.

Ο όμιλος AHB Group, στον οποίο ανήκει το νερό Θεόνη είχε τζίρο 21,6 εκατ. ευρώ το 2021 σε σύγκριση με 16,16 εκατ. ευρώ το 2020, καταγράφοντας θετική μεταβολή κατά 34, ενώ και το 2022 συνέχισε να κινείται ανοδικά. Σε ό,τι αφορά τα κέρδη μετά από φόρους το 2021 κινήθηκαν πτωτικά κατά 78% στα 250 χιλιάδες ευρώ από 1,14 εκατ. ευρώ που ήταν το 2020.

Η εταιρεία εξάγει σήμερα σε τουλάχιστον 23 χώρες του πλανήτη μεταξύ των οποίων είναι η Λιβύη, η Ελβετία, το Κουβέιτ, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το ποσοστό των εξαγωγών επί του τζίρου της Θεόνη ανέρχεται σήμερα σε περίπου 20%.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Θεόνη, Δημήτριος Τσέλιος, ευχαρίστησε τους μετόχους για τη συμμετοχή τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τη συμβολή τους στα αναπτυξιακά πλάνα της εταιρείας, σημειώνοντας: «Η Θεόνη με τη βοήθεια και εμπιστοσύνη των μετόχων της έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και επενδύσεων με επίκεντρο την Καρδίτσα. Η περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της εταιρείας και οι προσπάθειες των ανθρώπων μας – διοίκησης και εργαζομένων».

Διαβάστε επίσης:

Μυτιληναίος: Έρχεται στρατηγική εξαγορά στον κλάδο μεταλλουργίας

Εξαγορά του 50% της Enel Green Power Hellas από τη Macquarie – Στα 345 εκατ. ευρώ το deal

«Καλπάζει» ξανά το Airbnb – Πληρότητα, τιμές και μέρες διαμονής ξεπερνούν το 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα