Θεοδωράκης σε Σουλτς: «Τα προβλήματα της χώρας μας δεν σταματούν στην προσφυγική κρίση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Παρασκευής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς με βασικό θέμα συζήτησης την συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις.

Ο Μάρτιν Σουλτς είπε στον Σταύρο Θεοδωράκη πως είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για την εφαρμογή της συμφωνίας μια που αυτή προϋποθέτει στενή και καλή συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία,

το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη αλλά και σωστή οργάνωση των ελληνικών αρχών.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, από την πλευρά του, σημείωσε προς τον Μάρτιν Σουλτς ότι το Ποτάμι από την πρώτη μέρα είχε υποστηρίξει χωρίς αστερίσκους πως το τεράστιο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αν η χώρα μας δεν συνεργαστεί με τους εταίρους μας στην Ευρώπη και φυσικά με την Τουρκία. «Από την άνοιξη του 2015 είχαμε προσπαθήσει να πείσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις και τις εμμονές της και να συνεργασθεί» είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως εξήγησε στον Μάρτιν Σουλτς ο Σταύρος Θεοδωράκης και στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το Ποτάμι υποστήριξε ότι για να περιορισθούν οι ροές από τη Τουρκία στην Ευρώπη πρέπει να ενισχυθούν οι περιπολίες των πλοίων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και να υπάρξει συνεργασία της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής με σεβασμό στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες.

Κλείνοντας την τηλεφωνική επικοινωνία τους ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Μάρτιν Σουλτς είπαν ότι θα τα πουν πολύ σύντομα και από κοντά γιατί όπως επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού τα προβλήματα της χώρας μας δεν σταματούν στην προσφυγική κρίση.

Σταύρος ΘεοδωράκηςποτάμιΜάρτιν ΣουλτςσυμφωνίαΣύνοδος ΚορυφήςπροσφυγικόHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα