Θεοδωράκης: Γιατί δεν αξιοποιούν τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα ανά τη χώρα να χρησιμοποιηθούν ως δομές φιλοξενίας για τους μετανάστες πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος επισκέφθηκε μαζί με αντιπροσωπεία του Ποταμιού τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας μεταναστών στο γήπεδο Χόκεϊ του Ελληνικού και είχε εκτενή συζήτηση με τους δημάρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο, Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μάλιστα δήλωσε ότι αυτή την πρόταση την είχε ρίξει στο τραπέζι

κατά την διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας μας άφησε με την εντύπωση ότι θα γίνει μια τέτοια κίνηση. Αντί γι΄ αυτό βλέπουμε ότι επιστρέφουμε σε παλιές και μάλλον αποτυχημένες συνταγές».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είδε από κοντά τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενηθούν γύρω στα 700 άτομα, ενώ ενημερώθηκε από τους Δημάρχους για τις προσπάθειες που κάνουν για να εξασφαλισθούν όσο πιο ανθρώπινες υποδομές γίνεται για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών. Αμέσως μετά σε δηλώσεις του τόνισε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν «τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα ανά τη χώρα ως δομές φιλοξενίας για τους μετανάστες».

Σχολιάζοντας την αδυναμία της κυβέρνησης να εκπονήσει ένα στοιχειώδες σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε ότι «Από την άνοιξη είχαμε πει στην κυβέρνηση ότι η λύση είναι μια: να ορίσει ο πρωθυπουργός έναν άνθρωπο, ο οποίος θα έχει την αρμοδιότητα να συνεργάζεται με τους Δήμους, τις ΜΚΟ, το λιμενικό, την αστυνομία, την ΕΕ. Έναν εθνικό διαπραγματευτή για τη μετανάστευση. Δεν το έκανε και επιμένει να μην το κάνει. Προσπαθεί ο κ. Μουζάλας να κάνει μερικά πράγματα, προσπαθούν και τα άλλα υπουργεία να κάνουν άλλα πράγματα. Αυτές όμως είναι αποσπασματικές πρόχειρες πολιτικές».

ποτάμιΘεοδωράκηςπρόσφυγεςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα