Θέατρο: Παραστάσεις online

Τα θέατρα εξακολουθούν να είναι κλειστά και δεν προβλέπεται να ανοίξουν μέχρι το καλοκαίρι. Κατ’ επέκταση οι διαδικτυακές προβολές συνεχίζονται.

Ο Άρης Σερβετάλης πρωταγωνιστεί στο έργο «Δον Κιχώτης, Βιβλίο 2ο, κεφ. 23ο» που σκηνοθετεί η Έφη Μπίρμπα. Στις 26, 27 και 28 Μαρτίου θα δούμε, λοιπόν, τον Δον Κιχώτη «να διαγράφει μια κατακόρυφη πορεία προς το εσωτερικό της σπηλιάς του Μοντεσίνου: προς τα βάθη των φαντασιακών αναμετρήσεων. Έχοντας παραμερίσει

κάθε κοινό φόβο κι αψηφώντας τον κίνδυνο του καταποντισμού, εισέρχεται σ’ έναν τόπο εμπειρίας εκουσίως με την αμφίεση του περιπλανώμενου ιππότη, όπως εισέρχεται ένα παιδί σ’ ένα περιβάλλον που διέπεται από τους ιδιόμορφους κανόνες παιχνιδιού».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου θα προβληθεί στις 26, 27, 28 Μαρτίου το έργο της Νίνα Ρέιν «Φυλές» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση της Έρις Κύργια. Αυτό το ευαίσθητο, σκοτεινό σε σημεία κείμενο, που ωστόσο διαθέτει χιούμορ, επεξεργάζεται την απουσία ενσυναίσθησης, τα όρια της λεκτικής επικοινωνίας, την ανάγκη να ανήκεις σε κάποια φυλή παρά τα όποια αδιέξοδά της.

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού επαναλαμβάνεται στις 26, 27, 28, 29 Μαρτίου η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε μετάφραση Ανδρέα Στάικου και σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη. Τους έξι ερωτευμένους ήρωες του έργου υποδύονται οι Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Νίκος Νίκας, Μπίλιω Μαρνέλη, Γιώργος Πατεράκης, Παρή Τρίκα και Γιάννης Σοφολόγης. Μαζί τους ένας κόμης και δύο παπαγάλοι.

«Γυναίκα loser – Πονεμένες ιστορίες» λέγεται το έργο της Βίλης Σωτηροπούλου, που περιέχει δύο διαφορετικές ιστορίες. Η πρώτη τιτλοφορείται «Οι φίλες μου οι φιλελεύθερες» και η δεύτερη «Η ανδροδιώχτρα καριέρας». Την παράσταση – που θα παιχτεί ώς τις 5 Απριλίου – σκηνοθέτησε η συγγραφέας και παίζουν η ίδια, η Κατερίνα Γιωτάκη, η Χαρά Κονταξάκη και η Άννα Μακρή. Πρόκειται για μια δραματική κομεντί, πότε αστεία και πότε πικρή, που διατρέχει τρεις δεκαετίες και περιγράφει πολλές καταστάσεις, όπως ο έρωτας, το σεξ, η φιλία, η μοναξιά, η ανεργία, η κλιμακτήριος κ.ά.

Αλλά και για τα παιδιά συνεχίζεται online μέσω Zoom η σειρά αφηγήσεων με παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο που παρουσιάζει η ηθοποιός Ελένη Δαφνή. Αυτή τη φορά το Σάββατο 27 Μαρτίου στις 12.00 μ. θα ταξιδέψουμε στη Βόρεια Αμερική. Η παραγωγή ανήκει στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας», το αριστούργημα του Antoine de Saint-Exupery, προβάλλεται on demand σε hi definition πολυκάμερη μαγνητοσκόπηση ώς τις 30 Μαρτίου από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η σύλληψη και η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Μπογδάνου, δραματουργικός συνεργάτης είναι ο Βασίλης Μαυρογεωργίου και τον Μικρό Πρίγκιπα ερμηνεύει η Λένα Παπαληγούρα. Σ’ αυτή την ιδιαίτερη παράσταση για μικρούς και μεγάλους παίρνουν, επίσης, μέρος οι Γιωργής Τσαμπουράκης, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Λευτέρης Βασιλάκης, Λήδα Καπνά, Θάνος Λέκκας, Ειρήνη Μακρή και Υβόννη Τζάθα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θέατρο, Παραστάσεις,theatro, parastaseis