Θάνατος 49χρονου: Παραιτήθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου – Σήμερα η κηδεία

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», στο οποίο είχε προσφύγει για βοήθεια ο 49χρονος ζαχαροπλάστης που έφυγε από τη ζωή.

Όπως έγινε γνωστό χρέη διοικητή εκτελεί πλέον ο αναπληρωτής διοικητής.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η είδηση ότι ο 49χρονος άφησε την τελευταία του πνοή καθ’ οδόν προς Ρίο όταν αρνήθηκαν να τον εξετάσουν επειδή δεν εφημέρευαν.

«Συγγνώμη ζήτησε η νοσοκόμα»

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του tempo24.news,

η νοσηλεύτρια στα ΤΕΠ που ζήτησε από τον 49χρονο να πάει στο νοσοκομείο του Ρίου, επειδή «ήρθε μόνος του με τα πόδια», χωρίς να καλέσει γιατρό να τον εξετάσει, φέρεται να παραδέχτηκε πως δεν έκανε σωστή εκτίμηση της κρισιμότητας του περιστατικού.

Συνομιλώντας με διοικητικούς παράγοντες παραδέχθηκε το λάθος της και ζήτησε συγγνώμη.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ που θα καθορίσει και τη μελλοντική τύχη της, δεδομένου πως κινδυνεύει να τεθεί σε αργία.

Εφημέρευαν 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας πήρε στα χέρια του το πόρισμα της κατεπείγουσας έρευνας χθες το απόγευμα και αμέσως διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ.

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος, αναζητούνται και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειές τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων, που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Το απόγευμα η κηδεία του 49χρονου

Στο μεταξύ σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν σήμερα το απόγευμα τον Θεόδωρο Νεμουτιάνο, που έφυγε αδόκητα από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο άτυχος άνδρας θα κηδευτεί στο Σκιαδά Τριταίας.

Η κηδεία του θα γίνει στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου.

Διαβάστε επίσης:

Keywords
Τυχαία Θέματα