Τεράστιος «πονοκέφαλος» στον ΟΑΣΑ: Καταστράφηκαν στοιχεία χιλιάδων επιβατών

ΕΛΛAΔΑ

Σε τεράστιο «πονοκέφαλο» για τον ΟΑΣΑ μετατράπηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει στο κτίριο του ΗΣΑΠ τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς στο κτίριο εκείνο βρισκόταν το κέντρο μαζικής επεξεργασίας προσωποποιημένων καρτών του ΟΑΣΑ, όπου από τη φωτιά καταστράφηκαν χιλιάδες φάκελοι με τα δεδομένα επιβατών.

Η αποκάλυψη του προβλήματος έγινε με έμμεσο τρόπο,

όταν η ΟΤΟΕ η οποία είχε στείλει στον ΟΑΣΑ μαζικά τα στοιχεία των μελών της προκειμένου να εκδοθούν οι προσωποποιημένες κάρτες τους ζήτησε να μάθει πού βρίσκεται η διαδικασία. Απαντώντας στην ένωση των τραπεζοϋπαλλήλων ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ αποκάλυψε ότι «στο κέντρο το οποίο έχει δημιουργηθεί για την εκτύπωση προσωποποιημένων καρτών με μαζικό τρόπο μετά από ενέργεια δολιοφθοράς προκλήθηκε καταστροφή στο σύνολο των εγγράφων με τα στοιχεία των προς προσωποποίηση φακέλων που φυλάσσονταν εκεί».

Σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς της ΟΤΟΕ, από τη φωτιά χάθηκαν οι φάκελοι περίπου 3.000 μελών της από τα 5.000 που κάθε χρόνο βγάζουν κάρτες για τα ΜΜΕ, ωστόσο στο κέντρο με δυναμικότητα εκτύπωσης 12.000 καρτών ημερησίως απευθύνονται και άλλοι φορείς όπως η ΑΔΕΔΥ, ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ κ.α.οπότε ο αριθμός των κατεστραμμένων φακέλων ενδεχομένων να είναι μεγαλύτερος.

Πάντως, ο ΟΑΣΑ τονίζει ότι δεν διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα επιβατών, από τη φωτιά...

ΟΑΣΑκτίριο ΗΣΑΠφωτιάφάκελοι επιβατώνκαταστροφήΟΤΟΕHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα