Τέλος το τσάμπιονς λιγκ για ΑΕΚ - Δυο γκολ από κόρνερ δέχθηκε η Ένωση από ΤΣΣΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚA

Θύμα της ανώτερης ΤΣΣΚΑ έπεσε η ΑΕΚ. Η «Ένωση» δέχθηκε δυο πανομοιότυπα γκολ από κόρνερ και χάνοντας εύκολα 2-0, ξενέρωσε 35.000 κόσμου που πήγαν «φτιαγμένοι» από την άδεια της «Αγια-Σοφιάς» στο ΟΑΚΑ.

Κατώτερη των περιστάσεων, η «Ένωση» υπέκυψε στην ανωτερότητα της ΤΣΣΚΑ

Μόσχας και ηττήθηκε σχετικά εύκολα στο ΟΑΚΑ (0-2).

Καταφέρνοντας να δεχθούν δυο πανομοιότυπα γκολ από εκτελέσεις κόρνερ (45’ Τζαγκόεφ, 56’ Βέρνμπλουμ) οι «κιτρινόμαυροι» ξενέρωσαν τους 35.000 φίλους τους που πήγαν στο γήπεδο ενθουσιασμένοι από την έκδοση της άδειας για την «Αγια-Σοφιά».

Μπέρδεψε την ομάδα του ο Χιμένεθ, που είδε όλα τα όπλα του σε κακή μέρα και δεν δικαιώθηκε από την επιμονή στον Λιβάγια (ο οποίος ήταν και πάλι άφαντος).

Εκπλήξεις -όχι μονάχα στην ενδεκάδα, αλλά και στην αποστολή- επεφύλαξε ο Χιμένεθ. Παρόλο που εμφανιζόταν να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο 4-4-1-1 και το 3-5-2, ο Ανδαλουσιανός παρέταξε τελικά την ΑΕΚ με 4-3-3. Παράλληλα, άφησε εκτός αρχικού σχήματος τον Λόπες (για να βάλει αριστερό μπακ τον Μπακάκη), αποφάσισε να μην ξεκινήσει τον Κλωναρίδη και έδωσε μια θέση στο κέντρο στον Αϊντάρεβιτς. Κι όλα αυτά, ενώ έμειναν εκτός 18άδας οι Γιακουμάκης και Τρίστασον. Με αυτά τα δεδομένα, η «Ένωση» παρατάχθηκε ως εξής:

Το σκηνικό ήταν τέλειο: Πάνω από 35.000 κόσμος στις εξέδρες, ενθουσιασμός για την άδεια του γηπέδου, προσμονή για διπλή γιορτή. Κι όπως έχει κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν σε αντίστοιχες καταστάσεις, η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να ξενερώσει τον κόσμο. Γιατί η «Ένωση» μπήκε όντως δυνατά στο ματς. Έχοντας και την ώθηση της εξέδρας, πήρε από νωρίς τον έλεγχο. Εκεί που έδειχνε όμως να το διαχειρίζεται άψογα (κλείνοντας όλους τους διαδρόμους στο τέρμα της και απειλώντας μεθοδικά τον αντίπαλο), άρχισε να φοβάται αναίτια την ΤΣΣΚΑ.

Τι σημασία είχε λοιπόν που έφτιαξε εκείνη τις καλύτερες φάσεις και απείλησε δυο φορές σε ισάριθμα λεπτά; Λίγο αφότου το βολέ του Αϊντάρεβιτς έφυγε έξω και ο Χριστοδουλόπουλος σπατάλησε τεράστια ευκαιρία (αργώντας να πλασάρει απέναντι στον Ακινφέεφ), το δοκάρι που είχαν οι Ρώσοι σαν να γύρισε τον διακόπτη. Και στις δυο πλευρές. Διότι μετά το συγκεκριμένο σουτ του Βέρνμπλουμ η ΑΕΚ οπισθοχώρησε. Πέρασε ένα διάστημα πίεσης (με τρία συνεχόμενα κόρνερ). Κι εκεί που έδειχνε πάλι να ισορροπεί (απειλώντας μάλιστα με «φωτοβολίδα» του Γκάλο) ήρθε η απόλυτη ψυχρολουσία.

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου λοιπόν, μια διπλή κόντρα στον Λάζαρο (που θα μπορούσε πάντως να διώξει σε πλάγιο) έγινε κόρνερ. Το κόρνερ έγινε -μια ακόμα- φαρμακερή σέντρα του Βιτίνιο. Και η αδράνεια των Ανέστη και Τσιγκρίνσκι (ο πρώτος δεν βγήκε να καθαρίσει τη φάση και ο δεύτερος έχασε τον αντίπαλο του) έγινε ο λόγος που οι Βάσιν-Τζαγκόεφ έπαιξαν… βόλεϊ, πριν ο δεύτερος σκοράρει ανενόχλητος.

Δυστυχώς όμως για την ΑΕΚ, αυτό δεν ήταν το μεγαλύτερο κακό που μπορούσε να τη βρει. Γιατί -αντί να αποφύγει το λάθος που έκανε, είπε να το ξανακάνει. Μετά λοιπόν από ένα δεκάλεπτο στο β’ μέρος όπου απλά επιβεβαιώθηκε ότι η επίθεση ήταν μπλοκαρισμένη (ακίνδυνος ο Λιβάγια, σε κακή μέρα ο Λάζαρος, αποκομμένος ο Μάνταλος) η «Ένωση» κατάφερε να φάει πανομοιότυπο γκολ: Ξανά κόρνερ-φαρμάκι του Βιτίνιο, ξανά αδράνεια στο κέντρο της άμυνας, ξανά κεφαλιά του Βέρνμπλουμ που έκοψε -οριστικά πια- τα πόδια των «κιτρινόμαυρων».

Διότι η ομάδα του Χιμένεθ έμοιαζε ανήμπορη πια να αλλάξει τη μοίρα της. Παρά την είσοδο των Αλμέιδα-Κλωναρίδη (αντί των Λιβάγια-Σιμόες) και την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-1-1, απειλούσε μονάχα με κάποια μακρινά σουτ. Και περισσότερο πιθανό έμοιαζε να βάλει ένα τρίτο γκολ η ΤΣΣΚΑ, παρά να μειώσει εκείνη το σκορ. Κάτι που θα είχε γίνει μάλιστα, αν ο Ανέστης δεν έλεγε «όχι» σε τετ-α-τετ με τον Τσαλόφ και ο Τζαγκόεφ δεν αστοχούσε ολομόναχος στην εξέλιξη της φάσης.

Ενώ λοιπόν οι «κιτρινόμαυροι» δοκίμαζαν άσκοπα (και άστοχα) τα πόδια τους έξω από την περιοχή, οι Ρώσοι συνέχιζαν να αποδεικνύουν την ποιότητά τους μέσα και γύρω απ’ αυτή. Μάλλον τυχερή θα πρέπει να νιώθει λοιπόν η ΑΕΚ, που η προβολή του Τσαλόφ ήταν «τζούφια» και το φάουλ του Βιτίνιο έφυγε λίγο έξω και ο κόσμος της δεν είχε έναν ακόμα λόγο να γκρινιάξει στη λήξη για την εικόνα της ομάδας του.

Πηγή: Sport-fm

ΑΕΚΤΣΣΚΑΤσάμπιονς ΛιγκHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα