Ανεστάλη η απεργία στο Μετρό, αλλά… δεν θα λειτουργήσουν οι συρμοί

Αναστολή της απεργίας στα μέσα σταθερής τροχιάς, ανακοίνωσαν τα δύο μεγαλύτερα σωματεία της ΣΤΑΣΥ μετά από δικαστική απόφαση, ωστόσο δεν μπορούν να βγουν από τα αμαξοστάσια οι συρμοί.

Το Μονομερώς Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία που προκήρυξαν τα 2 σωματεία εργαζομένων στο Μετρό (Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό,

ωστόσο σύμφωνα με ενημέρωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ τα χρονικά περιθώρια λειτουργίας για σήμερα των δικτύων του Μετρό ( Ηλεκτρικός και Γραμμές 2&3) είναι περιορισμένα.

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε: «Αφού η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προσέφυγε χθες στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας μας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αναγκάστηκε να προσφύγει εκ νέου σήμερα με νέα αγωγή. Έτσι μετά την απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε την σημερινή νέα αγωγή και μας επιδόθηκε τώρα σας ενημερώνουμε ότι η 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται».

Πάντως, τα δρομολόγια δεν πρόκειται να ξεκινήσουν, καθώς συνεχίζεται η στάση εργασίας των υπολοίπων σωματείων της εταιρείας, κατά της οποίας δεν υπήρξε προσφυγή, ενώ είναι δύσκολο να κληθούν προς εργασία αυτή την ώρα πάνω από 1.000 εργαζόμενοι.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές της ΣΤΑΣΥ για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα δίκτυα των 3 γραμμών του Μετρό (Ηλεκτρικός και Γραμμές 2&3) , απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων διαφορετικών ειδικοτήτων, που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να τεθούν σε λειτουργία οι συρμοί.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε αποφασιστεί ότι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού (Γραμμές 1,2 και 3) θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι όλη την ημέρα, ενώ το τραμ κινούταν μέχρι και τις 13:30.

Διαβάστε επίσης:

Σπάρτη: Συνελήφθη ο 45χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του ανιψιού του

Nέες ταυτότητες: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού – Στα 10 ευρώ το κόστος

Θάνατος 20χρονης στα Ιωάννινα: Για «φόνο εξ αμελείας» μιλά ο πατέρας της (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα