Τελεσίγραφο Ιράν σε Ισραήλ: Εφικτό να αποφευχθεί γενικευμένη κρίση – «Τις επόμενες ώρες ίσως να είναι αργά»

«Eίναι ακόμη εφικτό να αποφευχθεί μια γενικευμένη κρίση στη Μέση Ανατολή», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, από τη Βηρυτό, σχολιάζοντας την παγκόσμια ανησυχία για ανάφλεξη στην περιοχή.

«Υπάρχει ακόμη μια πολιτική ευκαιρία να αποφευχθεί μια γενικευμένη κρίση στην περιοχή», είπε, προειδοποιώντας πως «τις επόμενες ώρες ίσως να είναι πολύ αργά».

Η Χεζμπολάχ στοχοθέτησε ισραηλινές θέσεις στα σύνορα με Λίβανο

Ισραήλ και ΗΠΑ φοβούνται το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου στα σύνορα

με τον Λίβανο εάν η Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από το Ιράν, αποφασίσει να παρέμβει στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς – κάτι που -σύμφωνα με ειδικούς- θα μπορούσε να συμβεί αν το Ισραήλ αρχίσει τις χερσαίες επιχειρήσεις.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, η Χεζμπολάχ έβαλε στο στόχαστρό της ισραηλινές θέσεις στη μεθόριο με τον Λίβανο, σε μια διαφιλονικούμενη περιοχή.

Νωρίτερα, ο Αμιραμπντολαχιάν δήλωσε σε δημοσιογράφους πως «η αντίσταση (σ.σ. της Χεζμπολάχ) βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και σε πλήρη ετοιμότητα να απαντήσει στις εγκληματικές ενέργειες της σιωνιστικής οντότητας».

«Η αντίσταση», πρόσθεσε, «θα αποφασίσει αν ο πόλεμος θα επεκταθεί ή αν θα ανοίξουν νέα μέτωπα».

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε τα σιωνιστικά εγκλήματα στη Γάζα», επισήμανε.

Το ιρανικό πρακτορείο Tasnim μετέδωσε ότι ο Αμπντολαχιάν συνομίλησε με τον Σάλεχ αλ Αρούρι, στέλεχος της Χαμάς και τον Ζιάντ αλ-Ναχάλα, τον ηγέτη του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Μολονότι η Τεχεράνη στηρίζει τη Χαμάς, η ιρανική ηγεσία επιμένει πως δεν έχει εμπλοκή στην επίθεση που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση στο Ισραήλ από την οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης:

Μεσανατολικό: Η Χεζμπολάχ στοχοθέτησε ισραηλινές θέσεις στα σύνορα με Λίβανο

Ο ηγέτης της Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου

Εμφύλιος στο Χάρβαρντ για τον πόλεμο στο Ισραήλ – Παραιτήσεις και «μαύρες λίστες»

Keywords
Τυχαία Θέματα