Τεμπονέρας: «Δεν θα είμαι υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» – Ο λόγος που επικαλείται

Ο Διονύσης Τεμπονέρας ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν θα διεκδικήσει τη θέση του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως αυτό θα μπορούσε να γίνει, αν υπήρχε άλλη διαδικασία.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά», ο Διονύσης Τεμπονέρας τόνισε πως «δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω στην εκλογή προέδρου από μια διαδικασία που δεν με βρίσκει σύμφωνο», αναφερόμενος στη διαδικασία

εκλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα είπε:

«Εγώ έχω καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση για το πώς θα πρέπει να πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ το αμέσως επόμενο διάστημα. Η πρόταση αυτή κατατέθηκε και στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και έχω δεσμευτεί ότι η ίδια πρόταση θα φτάσει και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να προδικάσω εξελίξεις σας λεω όμως ότι επειδή θέτω τα ζητήματα αυτά ως ζητήματα σοβαρά, ως ζητήματα αρχής, ως ζητήματα τα οποία θα πρέπει να συμβαδίζουν με τις αρχές και τις αξίες μου προφανώς δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω σε καμία διαδικασία εκλογής νέου προέδρου από μια διαδικασία η οποία δεν με βρίσκει σύμφωνο. Εννοώ ότι δεν μπορώ να συμμετάσχω σε μια εκλογική διαδικασία που θα ορίσει τον πρόεδρο με βάση τον οδικό χάρτη όπως αυτός έχει αποτυπωθεί από την Πολιτική Γραμματεία. Είμαι σαφής δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος, από εκεί και πέρα με βάση τα αποτελέσματα και τις αποφάσεις του οργάνου της Κεντρικής Επιτροπής ο καθένας θα λάβει τις αποφάσεις του».

«Μπορώ να συμμετάσχω σε μια διαδικασία από ένα συνέδριο το οποίο θα αποτυπώσει θέσεις και ιδεολογική ταυτότητα. Αν προσδιοριστούν αυτά, μετά υπάρχει διαδικασία εκλογής προέδρου», υπογράμμισε σε αλλο σημείο της συνέντευξής του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε απλώς, έχει υποστεί μια στρατηγική ήττα. Ένα κόμμα έχασε το 50% της εκλογικής του δύναμης και δεν μπορούμε να λέμε ότι ευθύνεται η απλή αναλογική ή τα ΜΜΕ», είπε για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Διαβάστε επισης:

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πλήρη εξέλιξη διεργασίες και «παζάρια» – Πού το πάει ο Σπίρτζης;

ΠΑΣΟΚ: Βάζει μπροστά την αυτοδιοίκηση – Διεργασίες και νέα επιτροπή

Αβραμόπουλος: «Η Frontex πρέπει να παραμείνει στην Ελλάδα – Της προσάπτουν ότι έκλεισε τα μάτια στο ναυάγιο της Πύλου» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τεμπονέρας, Δεν, Πρόεδρος, ΣΥΡΙΖΑ –,teboneras, den, proedros, syriza –