Τέμπη: Σήμερα στον ανακριτή ο επιθεωρητής του ΟΣΕ – Tι θα υποστηρίξει (Video)

Για σήμερα, Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 είναι προγραμματισμένη η απολογία του επιθεωρητή του ΟΣΕ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες συνυπαιτιότητας με τον ήδη προφυλακισμένο σταθμάρχη Λάρισας για το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου, στα Τέμπη.

Ο επιθεωρητής αναμένεται να καταθέσει έγγραφο υπόμνημα στον ανακριτή, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι σχολαστικά αναλυτικό και θα καταλαμβάνει 80 σελίδες.

Τι θα καταθέσει

Έχει ήδη διαρρεύσει η αρχική κατάθεσή του,

η οποία δόθηκε μερικές ημέρες μετά από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Θεωρείται σχεδόν ως δεδομένο ότι θα δηλώσει αθώος, με βάση το επιχείρημα ότι ο ίδιος ορίζει μεν τις βάρδιες των σταθμαρχών, αλλά η τελική έγκρισή τους δίνεται από ανώτερους.

Επίσης, ότι δεν εκπαίδευσε εκείνος τον προφυλακισμένο σταθμάρχη της μοιραίας βραδιάς – ούτε καν τον πιστοποίησε. Παρόλ’ αυτά, ο επιθεωρητής ροβλέπεται ότι θα επισημάνει στον ανακριτή ότι, ως πιστοποιημένος, ο σταθμάρχης θα μπορούσε να κάνει βάρδιες σε οποιονδήποτε σταθμό του δικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποστηρίξει: «Δεν είχα ειδοποίηση από κανέναν από τους τρεις σταθμάρχες βάρδιας (μεταξύ 22:00 – 23:00) ότι η IC62 είχε καθυστέρηση 55 λεπτά. Τον σταθμάρχη που προφυλακίστηκε άλλοι τον εκπαίδευσαν, άλλοι τον πιστοποίησαν. Ως πιστοποιημένος σταθμάρχης μπορούσε να μπει βάρδια σε οποιονδήποτε σταθμό. Μετά τις 23.00 το βράδυ που θα ήταν μόνος του, είχε λιγότερη κίνηση. Επτά αμαξοστοιχίες θα περνούσαν, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν εμπορικές και θα έκαναν απλώς διέλευση από τον σταθμό».

Διαβάστε επίσης

Νέα στοιχεία για τον τρομοκρατικό πυρήνα που ετοίμαζε αιματοκύλισμα σε εβραϊκό εστιατόριο – Εξετάζουν άλλους 8

SPIKE – NLOS: Tο πανίσχυρο αντιαρματικό σύστημα που αγοράζει η Αθήνα – Πώς σηκώνει «πύρινη» ασπίδα στο Αιγαίο

Το συγκινητικό τραγούδι των Active Member για τα Τέμπη (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα